VIDEO: Cum organiza Chereches, Sarbatoarea Castanelor: Cu Zetea, pe terasa

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Sarbatoarea Castanelor 2017 a fost din nou amanata. Primarul Catalin Chereches le-a cerut consilierilor locali sa accepte varianta mutarii spectacolelor la scena pentru perioada 12-15 octombrie, dupa ce firma clujeana Comvel Mat SRL a renuntat la a mai aduce artistii sa cante.

Intr-o sedinta informala, la care initial nu a dorit sa asiste presa, a prezentat alesilor baimareni posibilitatile actuale prin care administratia poate gestiona problema spectacolelor artistice.

Dialogul purtat intr-o sala mica din Primarie, in care atrage atentia o bicicleta verde, de 7.000 euro, este unul care nu necesita foarte multe comentarii, el exprimand foarte bine incapacitatea administratiei locale de a face fata unei situatii fara precedent. Cu toate ca primarul a afirmat ca isi doreste anularea spectacolelor la scena, banii urmand a fi folositi pentru racordarea scolilor la internet, realizarea unui azil de batrani si alte proiecte care induioseaza alegatorii, consilierii locali i-au dat de inteles ca vor sa mentina Sarbatoarea Castanelor, care este un simbol al orasului. Replica lui Chereches a fost ca festivalul este al tiganilor si nu al baimarenilor.

De remarcat este si modul in care Catalin Chereches afirma ca a organizat inainte Sarbatoarea Castanelor. Conform acestuia, lucrurile erau transate pe terasa casei sale, unde l-a chemat pe presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, caruia i-a cerut implicarea sa la Castane.

In concluzie, urmeaza ca, in cursul zilei de joi, primarul sa vina cu un proiect de hotarare prin care spectacolele la scena sa fie amanate pentru weekendul urmator, cu o scena amplasata in centrul vechi al municipiului (acest perimetru urmand a fi inchis circulatiei auto), iar la acest final de saptamana, comerciantii sa fie prezenti pe spatiile inchiriate pe Bulevardul Unirii si in alte zone. Practic, din trei zile, sarbatoarea orasului a ajuns, din cauza incompetentei administrative, sa fie intinsa pe aproape trei saptamani.

Detalii, in materialul video atasat.

Ciprian DRAGOS 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

7 Comments

 1. sc

  suntem din ce in ce mai penibili … sunt convins ca aia de la turda s-au retras din cauza mediatizarii licitatiei, adica se vedea cu ochiul liber ca e trucata, acuma Kake e disperat ca nu mai pune mana pe bani si automat sarbatoarea nu mai e un prilej de promovare e a “tiganilor” ..pana anii trecuti cand licitatiile erau masluite fara ca presa sa se sesizeze, sarbatoarea castanelor era si pentru el, dar doar de ochii lumii, un prilej de mandrie ca sa zic asa … oricum stim ca Kake (cacofonie voita) iubeste sportul, spectatcolele, cultura etc doar daca ii pica si lui ceva … eu sincer cand il vad pe oligofrenul asta prin ziare deja mi scarba, asta ar trebui sa fie la Shighet nu la primarie

  Reply
 2. Mikaela

  Este grav ce afirmă edilul: ”27 de ani sărbătoarea castanelor a fost numai pentru rromi!” Cum ați ajuns la această concluzie, stimate domn primar ? Acum rromii vă provoacă repulsie, dar atunci când îi primiți în audiență și le pupați copiii pe creștet nu sunteți dezgustat? Probabil că nu, fiindcă voturile lor contează pentru dvs. și nu mirosul rânced al pieilor lor nespălate, pe care ne obligați pe noi, onorabilii cetățeni contribuabili, să-l respirăm zi de zi, în mijloacele de transport în comun, pe stradă, în magazine, uneori chiar și la locurile noastre de muncă, pretutindeni …

  Reply
 3. Mikaela

  De când le-ați oferit gratuitate la transport spre și de la școală (nu doar lor ci și părinților care-i însoțesc), micuții tuciurii au devenit așa mari boieri că nu acceptă în ruptul capului să meargă pe jos cîteva sute de metri – de ex. de la stația Romplumb până în centrul Ferneziului, adică o stație – deranjându-i frecvent pe ceilalți călători, adică pe noi, cei care de 20 – 30 de ani ne plătim din salariile noastre abonamentele la transport lună de lună. Vi se pare fair-play, domnule primar ?

  Reply
 4. Catalinoiu

  Doi de un leu , un primar mafiot,mincinos si nu in ultimul rand dus rau cu …..si un presedinte al C J MM. la fel amndoi sunt doi oportunisti,laudarisi, lingai si multe altele.Daca primarul a inceput sa ibntre in panica de de sa nu il impulsionam si noi putin sa il ajutam , poate poate isi da demisia si merge la studi in Gherla , rusinea Romaniei sunteti amandoi….

  Reply
 5. Cristian

  Hai sa facem schimb cu al nostru…in SM. nu stiu acum cum e dar cat am locuit in B.M. CC era super tare v-a facut atatea acolo dar sunteti orbi si nu le vedeti!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *