VIDEO de la cititori: Băimăreni exasperați de muzica data în exces la o sală de fitness, pe timp de pandemie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Localnicii, de pe strada Dragoș Vodă, exasperați au sunat aseară la 112, după ce mai bine de două ore, la sala de fitness din apropierea piritei, muzica mergea la un volum foarte mare, iar în curtea interioară șase persoane făceau sport.

Oamenii spun că mai ales pe timp de vară este un obicei la această sală, ca muzica să răsune pe toată strada și să nu se poată odihni. Aceștia au relatat că nu este pentru prima data când au solicitat sprijinul autorităților.

I.E., locuitor din zonă: ”De când s-a deschis această sală se scot boxele în curte și se dă muzica la maximum. Nu este pentru prima dată când solicităm ajutorul autorităților. Zgomotul ține câte 4-5 ore și nu se oprește până la sosirea echipajelor. Au fost organizate inclusiv petreceri pe timp de noapte și tot așa s-a sunat la 112. Este o lipsă de respect față de noi, cei care locuiesc pe această stradă. Nu deranjează pe nimeni activitatea din interior, dar zgomotul cu muzica dată la maximum produce un disconfort tuturor.”

Conducerea sălii de fitness și-a anunțat clienții că se reiau antrenamentele în aer liber, pe Facebook.

Revenim cu detalii vis-à-vis de măsurile dispuse de autoritățile care au fost la fața locului. Informațiile vor fi furnizate de Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU Maramureș, vocea unică MAI.

ACTUALIZARE ora 12.45

Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU Maramureș, vocea unică MAI: ”Vă comunicăm faptul că la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție locală, dar și un echipaj din cadrul grupei de jandarmi. În curtea exterioară a clubului de fitness era trei persoane care practicau, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare activități sportive/recreative. Cele două echipaje au luat legătura cu administratorul clubului unde se desfășurau activități în aer liber și au discutat cu privire la măsurile care trebuie respectate în perioada stării de alertă. De asemenea, i-au cerut să se conformeze regulilor stabilite și să respecte liniștea și ordinea publică, prin reducerea volumului instalației de sonorizare, cu precizarea că echipajele structurilor de ordine și siguranță publică vor aplica prevederile legislative și că vor avea toleranță zero față de cei care încalcă legea pe perioada stării de alertă.”

Dacă acest incident se va repeta, autoritățile vor aplica sancțiuni, dar și măsurile corespunzătoare pe timpul stării de alertă, a mai precizat Bucă.

Text: Ana AVRAM, foto și video I.E.-locuitor strada Dragoș Vodă

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2