VIDEO – Focuri de armă la frontiera Maramureșului cu Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Colete cu țigări de contrabandă depistate la granița Maramureșului cu Ucraina. La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului – I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a desfăşurat recent o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Pe direcţia localităţii Crasna Vișeului au fost observate trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

S-a acționat pentru reținerea persoanelor, efectuandu-se somațiile legale prin voce, „moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se în direcții diferite. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au tras șase focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, însă nici de această dată nu s-au oprit”.

 

„Totodată, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului. La faţa locului au fost descoperite 7 colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.460 pachete cu țigări cu timbru Duty-Free în valoare de 40.500 lei. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale”, precizează polițiștii de frontieră maramureșeni.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au descoperit, în apropierea frontierei cu Ucraina, 2.499 de pachete cu țigări în valoare de aproximativ 30.000 lei.

ITPF Sighet a precizat că „în urma informării autorităților ucrainene, acestea ne-au comunicat faptul că pe teritoriul lor, pe aceeași direcție au descoperit 3 colete din același lot. În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, efectuându-se totodată verificări, în comun cu autoritățile ucrainene, în vederea identificării persoanelor implicate”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole