VIDEO – Furau mașinile de lux ale americanilor. Cumpărau apoi lingouri de aur și bijuterii

Reclame home 1
Reclame home 1

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat recent, în baza unei comisii rogatorii internaționale transmise de către autoritățile judiciare americane, șapte percheziții domiciliare în municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, la persoane cercetate pe teritoriul S.U.A., pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, tâlhărie, furt, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor, în perioada 2020 – 2022.

Poliția Română precizează că la acest moment două dintre persoanele cercetate se află încarcerate pe teritoriul S.U.A., fiind emise pe numele lor mandate de arestare preventivă de către instanța de judecată americană competentă.

„În perioada 2020-2022, membrii grupului infracțional organizat, constituit pe fondul relațiilor de rudenie dintre membrii săi, ar fi fost implicați în comiterea mai multor zeci de furturi prin distragerea atenției, în dauna unor cetățeni americani, în general persoane în vârstă, cărora le-ar fi sustras bijuteriile pe care le purtau sau banii pe care îi aveau asupra lor, iar în cazul în care victimele ripostau, le-ar fi deposedat prin violență de acestea.

De asemenea, persoanele cercetate de autoritățile polițienești locale, statale și federale din S.U.A. s-ar fi ocupat și de vânzarea de bijuterii din aur sau aur contrafăcut și ar fi solicitat și obținut beneficii sociale de la guvernul american, fără a avea dreptul legal în acest sens, în baza unei documentații falsificate depusă la autoritățile competente.

Membrii grupării ar fi transferat din S.U.A. în România o parte dintre bijuteriile sustrase, în valoare de aproximativ 120.000 de USD, iar din profitul ilicit obținut, în scopul spălării acestuia ar fi achiziționat lingouri și monede din aur în valoare de aproximativ 732.000 de USD, precum și 2 autoturisme de lux, de 260.575 de USD și 230.000 de USD.

De asemenea, o parte din aurul adus în România ar fi fost amanetat la diverse societăți comerciale de profil, în vederea obținerii de bani lichizi.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperiți și indisponibilizați 8.000 de lei, un autoturism de lux de aproximativ 40.000 de USD, un autoturism de lux de 260.575 de USD și un autoturism de lux de 317.000 de USD, aproximativ 200 de grame de bijuterii din aur, 1 ceas de lux, 7 telefoane mobile și înscrisuri relevante pentru cauză”, anunță autoritățile române.

Perchezițiile efectuate în data de 15 martie au dus la descoperirea în județul Ilfov, a unui alt autoturism de lux, în valoare de aproximativ 250.000 de USD: „Asupra autovehiculelor și bunurilor indisponibilizate au fost aplicate, în baza ordonanței procurorului D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, sechestre asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului material produs de către persoanele bănuite pe teritoriul S.U.A.

Autoturismele au fost predate, în vederea luării în custodie și valorificării, către reprezentanții Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate”.

Dragoș HOJDA

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole