VIDEO-Masura drastica pentru Casa de Cultura din Baia Mare dispusa de Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (Cluj)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Nord-Vest (Cluj) a decis sa inchida intreaga cladire a Casei de Cultura din Baia Mare pe o perioada de 3 luni. Astfel, la ambele intrari s-a afisat decizia, iar cei care nu o respecta risca inchiderea definitiva a imobilului.

Cristian Nicula, comisar sef CRPC Regiunea Nord-Vest (Cluj): “In urma controlului efectuat de catre colegii mei, s-a aplicat o sanctiune in valoare de 15.000 de lei, iar ca si masura complementara am dispus inchiderea temporara a intregii unitati pe o perioada de 3 luni de zile, timp in care noi speram sa se remedieze problemele identificate la Casa de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare. Decizia a fost data ieri, 22 octombrie, iar institutiile publice abilitate au primit astazi, 23 octombrie, documentele. Nerespectarea deciziei duce la inchiderea definitiva a Casei de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare.”

Controlul efectuat de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Maramures s-a facut in data de 15 octombrie 2019. In raportul intocmit de catre comisarul sef adjunct Dacian Manoliu s-au precizat toate neregulile identificate atat in sala de spectacole cat si din alte incaperi existente. Comisarul Sef Cristian Nicula a punctat pentru ziarul nostru faptul ca in asemenea conditii cladirea nu poate functiona la parametrii normali in favoarea consumatorilor si ne-a relatat o parte din motivele, care au dus la inchiderea Casei de Cultura.

Cristian Nicula, comisar sef CRPC Regiunea Nord-Vest (Cluj): “Motivele care au dus la dispunerea sanctiunii complementare sunt urmatoarele: la exteriorul cladirii treptele de acces sunt distruse, lipsesc dale si sunt fisuri mari in paviment, dar si denivelari, existand riscuri mari de accidentare a consumatorilor; in interiorul constructiei, la accesul in sala de spectacole, pe perete sunt expuse cabluri electrice neizolate; in sala de spectacole mocheta este uzata, rupta cu pete mari de mucegai, lambriurile sunt murdare si neigienizate, scaunele sunt rupte, murdare si nefixate in pardosea; grupurile sanitare sunt distruse, iar pe pereti sunt pete mari de igrasie si scurgeri de apa reziduala pe pavement. Grupurile sanitare nu sunt igienizate si usile nu se inchid. In concluzie, prin aceste constatari spatiile verificate nu sunt corespunzatoare si astfel se incalca drepturile si interesele consumatorilor existand riscul de a le fi afectata viata, sanatatea, integritatea sau interesele economice ale acestora.”

Contactat telefonic, comisarul sef adjunct Dacian Manoliu a declarat pentru ZiarMM.ro faptul ca intentia Comisariatului nu a fost de a face rau reprezentantilor Casei de Cultura ci s-a militat pe siguranta consumatorilor.

Dacian Manoliu, comisar sef adjunct Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Maramures: “Reprezentantii Casei de Cultura ar fi bine sa inteleaga ca exista niste norme pe care ei trebuie sa le respecte. Daca nu am fi gasit nereguli, nu se lua aceasta decizie. Vreau sa mai precizez faptul ca inchiderea temporara este pentru 3 luni. Indiferent cand se finalizeaza remedierea problemelor identificate acolo, de 100%, imediat redeschidem unitatea.”

Comisarul sef Cristian Nicula a mai precizat faptul ca toate spatiile, care deservesc consumatorii, trebuie sa respecte normele de igiena si de siguranta care sunt in vigoare. Acesta a mai punctat faptul ca si celelalte institutii ale statului trebuie sa intervina, sa isi asume si sa aplice legislatia din domeniul pe care-l reprezinta.

Va reamintim faptul ca, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Maramures prin comisarul sef adjunct Dacian Manoliu a fost prima institutie, care s-a autosesizat in urma articolelor publicate de catre ziarul nostru. Ulterior au intervenit: DSP Maramures, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures si Electrica SA.

Aici facem precizarea ca DSP Maramures a dispus suspendarea activitatii doar pentru o parte din cladire. Hotararea Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (Cluj) vizeaza intreaga cladire a Casei de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare.

Revenim cu detalii pe acest subiect.

Foto si video: Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Nord-Vest (Cluj)
Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2