VIDEO – Orban: Joi adoptăm prin ordonanţă de urgenţă măsurile pe care le extindem în perioada stării de alertă

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la Curtea de Argeş, că joi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care se vor stabili măsurile care vor fi extinse din perioada stării de urgenţă în cea a stării de alertă, informează AGERPRES.

“În ceea ce priveşte dreptul de care beneficiază un părinte ca să stea cu copilul, va fi valabil până la începutul vacanţei şcolare. (…) Va face obiectul ordonanţei de urgenţă pe care o vom adopta tot joi. Joi practic vom adopta prin ordonanţă de urgenţă toate măsurile care au fost stabilite pentru perioada stării de urgenţă care au generat drepturi, facilităţi, avantaje pentru diferite categorii şi vom stabili care sunt măsurile pe care le extindem dincolo de situaţia de urgenţă în perioada stării de alertă”, a declarat premierul.

Acesta a precizat, ca exemplu, faptul că plata şomajului tehnic se va prelungi cel puţin până la data de 1 iunie.

“Totul depinde de evoluţia epidemiei în cele două săptămâni dintre 15 mai şi 1 iunie, în care odată cu măsurile de relaxare nu va mai putea exista un control foarte strict din partea autorităţilor. În cea mai mare parte ţinerea sub control a răspândirii virusului va depinde de comportamentul responsabil al cetăţenilor”, a mai spus Orban.

Acesta a făcut un apel la cetăţeni ca, după 15 mai, să continue să respecte regulile şi recomandările autorităţilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *