VIDEO: Protestul karaoke, “cu gura la burta”. Nu platesc intretinerea, dar vor locuinte “moca”

PNL

Se dau de ceasul mortii, impingand la inaintare cateva suflete nevinovate, urland in gura mare ca autoritatile statului nu le respecta drepturile. Cu nelipsita tigara stransa intre buze, acuza Serviciul de Asistenta Sociala al Primariei Baia Mare ca i-a scos in strada, ca mor de frig, ca pruncii au de suferit, ca sunt victime ale unui sistem corupt. De parca nu ar fi suficient de vocali si de vizibili, apeleaza la un microfon de karaoke si o boxa audio ce emana un efect specific manelelor, cerandu-le copiilor pe care au uitat sa ii duca la scoala sa strige din toti rarunchii: „hotii, hotii!”.

Ce uita sa spuna este faptul ca au stat ani la rand in locuintele Municipiului Baia Mare, fara a plati vreun leu. Nici macar costurile pentru utilitati nu si le-au acoperit. Au platit altii pentru ei. Poate mai napastuiti de soarta, dar mai constiinciosi. Mai grav, omit sa spuna la microfonul de imitat manele ca au fost evacuati de instanta, iar la plecare au furat tot ce era bun din imobile, dupa care le-au devastat. Asta e recunostinta lor fata de ocrotirea pe care societatea le-a acordat-o, suportand din banii nostri, ai tuturor, intretinerea lor.

Prezumtivi infractori, isi permit sa scoata in evidenta acte de coruptie in dreptul celor care i-au ajutat sa aiba un acoperis deasupra capului, sa nu ajunga sa isi creasca pruncii printre boschetari. Acum, tot ce fac este sa invoce drepturile pe care le au, uitand complet de obligatii.

Episodul ilustrat in imaginile de mai jos, petrecut in fata Serviciului de Asistenta Sociala, este un exemplu viu al modului in care niste tigani, pretinsi romani pur sange, se raporteaza la autoritati si la cei din jur. Denigrat in public, directorul Bogdan Gavra a avut o atitudine diplomata, dar ferma. Le-a oferit copiilor, satui sa urle in microfon, cate un sanwich, iar parintilor, inclusiv celor “cu gura la burta”, le-a explicat faptul ca vor fi evacuati, din cauza datoriilor acumulate: 6.500 lei, pentru o familie, respectiv 5.200 lei, pentru alta.

In schimb, Politia Locala a fost lamentabila. Agentii au preferat sa le intoarca spatele protestatarilor, in loc sa le impuna a respecta legea. Timp de aproape o jumatate de ora, boxa de karaoke a sunat asurzitor, deranjandu-i pe toti cei prezenti pe strada, in cladirea SPAS sau celelalte imobile din zona strazii Dacia.

Ciprian DRAGOS

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

4 Comments

 1. dandanmm

  Regret,
  imi vine in minte Hitler… sau Antonescu. Fiecare natiune are parazitii ei. Avem si noi, dar sintem prea saraci sa-i suportam.

  Reply
  1. Bonis

   Nu e chiar asa.Cei de la Protectia Copilului in loc sa se implice in anchete la coconii milionarilor,trebuie sa le asigure protectie,adapost si hrana acestor copii,deoarece ei nu au nici o vina ca s-au nascut in astfel de familii.Cum poti,ca decident,sa scoti in strada niste copii,in plina iarna si sa nu raspunzi?Parintii sa mearga la lucru,sa doarma in strada daca nu constientizeaza ca nimeni nu e obligat sa ii tina ca pe niste lipitori,dar cei mici,ar fi trebuit dati in plasament in secunda in care au fost scosi in strada.Chiar suntem tampiti,sa scoti minori in strada si sa-i mai si lasi expusi de catre parinti la proteste,in frig.

   Reply
 2. vera

  Nu mi se pare corect aceste specimene sa primeasca totul de garatis,iar noi ceilalti sa muncim pentru a ne intretine si sa=i intretinem si pe ei.Ar trebui sa se ia masuri sa nu=i lase sa se inmulteasca ca dracu,sa nu primeasca nimica gratis.Ii vezi pe toti cu tigara in mana ,cu bautura ,iar noi ceilalti ne batem capul sa supravetuim.Ca sa faci copii trebuie sa fii apt medical,trebuie sa ai comditii bune de locuit,sa ai serviciu si sa fii in toate mintile.Sterilizarea ar fi o solutie,Astia fac copii pentru a beneficia de ajutoare de la stat .Cine nu munceste , sa nu manance.Inteleg cazuri grave dar astia sant asistati social din tata in fiu, toata viata lor .Rusine si celor ce ne conduc ca nu iau masurile necesare si le tot dau pomana acestor asistati care nu merita nimica, absolut nimica.,doar voteaza.Nici drept de vot nu as da acestor exemplare ,numai celor ce contribuie cu impozite si taxe.

  Reply
 3. Vacanta mare

  In aceasta tara daca dai o spargere la o banca, statul te condamna la 3 ani de inchisoare, daca faci un imprumut la banca ptr o locuinta esti condamnat la munca silnica 30 de ani ptr a beneficia de aceasta. Asistatii social doar cer si nu dau nimic inapoi.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2