(VIDEO)Baia Mare: Greva spontana la URBIS. Angajatii cer demisia directorului Ion Pop. Calatorii sunt indrumati spre retelele de socializare

Soferii de la URBIS au intrat in aceasta dimineata intr-o greva spontana. Acestia cer demisia directorului Ioan Pop. Angajatii spun ca nu mai rezista din cauza stresului si a programului de munca. Astfel, in aceasta dimineata niciun mijloc de transport in comun nu a mai circulat pe rutele zilnice.

ACTUALIZARE 10.30

Liderul de sindicat de la URBIS spune ca angajatii nu mai au incredere in directorul Ion Pop, care nu a vrut sa le plateasca zilele de sambata si de duminica.

Gabriel Ciceo, lider de sindicat URBIS: “Este o greva spontana. Toata lumea a oprit lucrul si cer demisia directorului general. Oamenii si-au pierdut orice incredere in el. A introdus niste programe fractionate, care s-au rezolvat la discutia cu primarul. Acum el a zis nu! Nu se platesc orele prestate sambata si duminica. Sunt angajati, care lucreaza trei sambete, trei duminici. Aceste zile nu se platesc asa cum spune legea. Asa ca, angajatii au zis ca nu mai reiau activitatea pana nu se rezolva toate problemele, iar directorul Ion Pop trebuie sa isi dea demisia. Se striga aici, in curte, toata lumea a oprit lucrul. Directorul a dat un ordin ilegal. Articolul 116 din Codul muncii spune ca programul fractionat trebuie prevazut in contractual individual de munca. El a cerut sa se aplice direct cu toate ca legiuitorul spune cum trebuie facut. Presiunile is groaznice, inclusiv asupra mea. Nu se mai doresc discutii cu directorul general pentru ca s-a pierdut increderea.”

Calatorii au ramas in statii fara sa stie ce s-a intamplat.

Livia A., pensionara: “Am vazut ca nu vine nimic. Am stat in statie mai bine de o jumatate de ora, aici, pe Margeanului. Am vrut sa merg la cimitir. Nu stiam ca au intrat in greva. ”

Intrebat de ce ar avea sa le spuna calatorilor, care nu au stiut de situatia din aceasta dimineata, seful exploatarii URBIS, Ion Farte, a relatat: “Banuiesc ca functioneaza retelele de socializare…”.

Tot Farte a mai precizat ca: “Nu mai functioneaza nicio linie de transport in comun.”

In acest context, pana la rezolvarea problemelor mijloacele de transport in comun nu mai merg pe rutele zilnice.

Contactat  telefonic, seful de la URBIS a precizat ca este intr-o discutie si nu poate vorbi.

Revenim cu detalii. Foto: Statia Urbis, strada Margeanului // Ana AVRAM

Gabriel Ciceo, lider URBIS: “Ne cerem scuze de la calatori si ii rugam sa ne inteleaga deoarece si noi avem familii”

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. Natalia

  Serios ? functioneaza “retelele de socializare”????? si spui asta oamenilor in varsta ????? NESIMTITU-LE!!!! Oamenii trebuie informati prin mass – media si prin access la o linie telefonica de informare directa URBIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  NESIMTITI in posturi CALDE !!! Nimeni nu ia masuri! Asa merg toate, ca pe roate in tara asta, lipsa de RESPECT penytru OM, pentru CETATEAN, pentru cel de langa tine, DISPRET la toate nivelele… si ne consideram popor CIVILIZAT ! Oare asa este ? Deci acesti ” domni” TREBUIE sa PLECE din TOATE structurile !

  Reply
  1. Dan

   No offence , urbis are site , au acolo datele de contact , inclusiv numar de telefon . Banuiesc ca la asta s-a referit Firte cand a zis de retele de socializare. Si nu vad de exemplu de ce sa plece Firte din Urbis si de ce il faci tu nesimtit .Nu Farte a pornit protestul ci sindicatul . Si cred ca sti sa faci diferenta dintre greva si protest spontan .
   P.S. nu fac parte din Urbis , nu sunt angajatul lor , in caz ca vrei sa imi zici ca il “scot” pe Firte . Nici macar nu il cunosc .

   Reply
 2. Vlad

  Ok, se intelegerea nemultultumirea angajatiilor insa e corect modul lor de reactie? Stau in statie deja de 2 ore in ploaie si infine despre mine, sunt tanar si am rabdare insa ma gandesc la cei varstnici, cei care au de mers la spitale si alte cazuri, sa le fie rusine soferilor pt ca se razbuna pe oamenii nevinovati, consider ca ar fi fost o alta de a rezolva problema lor.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1