Viena si Berlinul cer o suplimentare cu 5 miliarde de euro a ajutorului pentru refugiati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

valiza cu baniCancelarul austriac Werner Faymann si vice-cancelarul german Sigmar Gabriel s-au pronuntat pentru o suplimentare cu 5 miliarde de euro a ajutorului international al Natiunilor Unite cu scopul de a imbunatati situatia in taberele de refugiati din Liban si Iordania, transmite Agerpres.

“Trebuie sa ajutam tarile in care situatia este atat de grava incat oamenii sunt nevoiti sa plece. Daca oamenii nu au hrana si apa, ei nu pot face altceva decat sa plece. Nicio piedica din lume nu-i va opri”, a declarat sambata vice-cancelarul german Sigmar Gabriel intr-o conferinta de presa.

“O tara poate construi un gard si sa incerce sa lase datoria ajutorului umanitar pe umerii vecinului sau. In anumite probleme o solutie nationala nu este de ajuns, ci este necesara o solidaritate internationala”, a declarat si cancelarul austriac Werner Faymann, care a facut o aluzie la Ungaria.

Sute de mii de persoane traiesc in taberele de refugiati din Iordania si peste 1,2 milioane de sirieni s-au refugiat in Liban, in conditii precare.

Oficialitatile de la Berlin au solicitat deja sa aiba loc o reuniune a tarilor din grupul G7 si a mai multor tari arabe pentru a aloca fonduri destinate refugiatilor.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2