Viitorul summit intre Donald Trump si Kim Jong Un va avea loc la sfarsitul lui februarie

Reclame home 1
Reclame home 1

Viitorul summit intre presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong Un va avea loc ”la sfarsitul lui februarie”, a anuntat vineri Casa Alba, fara a preciza locul unde va avea loc intrevederea, informeaza AFP si dpa, transmite AGERPRES.

„Presedintele este nerabdator sa-l intalneasca pe presedintele Kim, locul intrevederii urmand sa fie comunicat ulterior”, a declarat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders, la finalul intrevederii dintre Trump si Kim Yong Chol, „mana dreapta” a liderului nord-coreean, intrevedere care a durat 90 de minute in Biroul Oval.

Inainte de intrevederea cu Donald Trump, negociatorul nord-coreean a avut vineri dimineata o intrevedere cu secretarul de stat american Mike Pompeo si cu trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun.

Presedintele Trump, care a avut un prim summit istoric cu Kim in iunie 2018, la Singapore, a dezvaluit la inceputul lui ianuarie ca a primit ”o scrisoare formidabila” din partea liderului nord-coreean si a salutat bunele relatii cu acesta.

La summitul de la Singapore, Trump si Kim au semnat un acord redactat in termeni putini precisi cu privire la denuclearizarea Peninsulei Coreene. SUA insista de atunci ca Phenianul sa abandoneze armele nucleare inaintea oricarei relaxari a sanctiunilor economice la care este supus si pe care liderul nord-coreean le-ar vrea ridicate in prealabil.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole