Viktor Orban ameninta sa inchida ONG-urile care ii ajuta pe solicitantii de azil in Ungaria

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Premierul conservator al Ungariei, Viktor Orban, a amenintat ca va inchide organizatiile neguvernamentale care apara drepturile refugiatilor si ale solicitantilor de azil, relateaza dpa, informeaza AGERPRES.

“Daca nu vor sa isi opreasca activitatile periculoase, pur si simplu le vom expulza de pe teritoriul tarii, indiferent cat de puternice sau bogate ar fi”, a spus el duminica in discursul despre starea natiunii.

Parlamentul ungar urmeaza sa inceapa marti sa dezbata proiecte de lege care ar impune noi sarcini ONG-urilor ce lucreaza cu refugiatii, existand chiar riscul ca acestea sa fie inchise.

Totusi, pentru a trece proiectele de lege, guvernul Orban are nevoie de o majoritate de doua treimi pe care in prezent nu o detine in parlament.

Conform proiectelor de lege, care au fost publicate recent pe site-ul parlamentului, respectivele ONG-uri vor plati o taxa de 25% pentru toate finantarile externe, iar angajatii lor ar putea primi interdictia de a mai intra in centrele de refugiati din apropierea granitelor tarii.

Organizatiile vizate vor trebui de asemenea sa se inregistreze la Ministerul de Interne, care ar putea acorda amenzi sau le-ar putea refuza ONG-urilor posibilitatea de a activa legal in Ungaria.

Orban s-a remarcat ca lider al unei pozitii anti-imigratie in interiorul Uniunii Europene in timpul crizei migratiei din 2015-2016, cand un val masiv de refugiati si imigranti a trecut prin Balcani si Ungaria.

Intre timp, Ungaria a adoptat legi restrictive impotriva refugiatilor si imigrantilor si a refuzat sa accepte cotele obligatorii ale UE pentru persoanele care ar primi azil, chiar cu pretul unei actiuni in justitie din partea Bruxellesului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *