Viktor Orban anunta ca decizia UE privind cotele de refugiati a fost amanata pana in iunie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat vineri ca tara sa ‘a castigat timp’ in dezbaterea privind repartizarea solicitantilor de azil intre statele membre ale Uniunii Europene pe baza unor cote obligatorii, subiect discutat joi seara de liderii statelor UE reuniti la Bruxelles in Consiliul European de primavara, transmite MTI, informeaza AGERPRES.

”Am afirmat clar ca nu vom accepta niciun fel de propunere de cote obligatorii. Atat timp cat sunt prim-ministru, sansa pentru incheierea unui astfel de acord este zero”, a spus Orban intr-un mesaj video postat vineri pe Facebook.

Seful executivului ungar a apreciat ca ‘batalia decisiva’ la nivelul UE va avea loc in luna iunie.

In timpul crizei migratiei din 2015-2016, cand peste un milion de persoane au folosit ruta balcanica pentru a ajunge in tarile dezvoltate din vestul Europei, Viktor Orban s-a remarcat printre liderii europeni drept cel mai mare sustinator al masurilor impotriva imigrantilor si refugiatilor. Guvernul de la Budapesta a ridicat un gard la frontiera sudica a Ungariei pentru a impiedica intrarea in tara a imigrantilor si a inasprit legislatia privind migratia.

La inceputul lunii decembrie, Comisia Europeana a decis trimiterea Ungariei, Poloniei si Cehiei in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene pentru ca nu si-au indeplinit obligatiile in ceea ce priveste primirea de refugiati.

In momentele cele mai grave ale crizei migrantilor, Uniunea Europeana a convenit un program temporar privind relocarea de urgenta a unor refugiati din Italia si Grecia, cu cote de primire pentru fiecare stat membru. Comisia Europeana le reproseaza celor trei state ca nu si-au indeplinit angajamentele. Executivul european, garant al tratatelor UE, lansase deja doua avertismente in aceasta procedura de infringement impotriva celor trei tari.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2