Viktor Orban: Daca va fi nevoie, Ungaria va ridica un gard si la granita cu Croatia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

OrbanPremierul Ungariei, Viktor Orban, a avertizat joi la Bruxelles ca tara sa ar putea ridica un gard de-a lungul granitei cu Croatia, asa cum a facut-o cu Serbia, in cazul in care va constata ca exista o crestere a afluxului de migranti si de refugiati dinspre Croatia, transmite agentia Hina, citata de Agerpres.

Sursa citata mentioneaza ca Orban a facut aceste declaratii la o conferinta de presa pe care a sustinut-o la sfarsitul vizitei efectuate la Bruxelles, unde seful guvernului ungar a purtat discutii cu lideri ai institutiilor europene.

Orban este deja criticat pentru gardul de sarma ghimpata ridicat de-a lungul frontierei cu Serbia, pe o lungime de 175 de kilometri, aminteste Hina. Insa Viktor Orban se declara pregatit sa construiasca un gard similar si la frontiera cu Croatia, in cazul in care va fi nevoie.

Pe de alta parte, agentia MTI transmite vineri ca politia ungara a interceptat joi in sudul tarii 2.617 de persoane care trecusera ilegal frontiera ungaro-sarba, printre acestia numarandu-se si 546 de copii. Politia din judetul Csongrad (sud) a informat intr-un comunicat de presa ca migrantii au fost interceptati in zone situate in apropierea punctului de trecere de la Roszke. Majoritatea spuneau ca vin din Siria, Afganistan si Pakistan. Politia a inceput procedurile de imigratie impotriva celor care au intrat ilegal in Ungaria, se mai mentioneaza in comunicatul politiei din Csongrad.

La nivelul intregii tari, politia a retinut 3.313 persoane, printre ele si 12 suspecti de trafic de fiinte umane si trei suspecti de falsificare de documente, a anuntat politia nationala (OFFK). 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *