Viktor Orban pledeaza pentru o reinnoire a politicilor UE

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Premierul ungar Viktor Orban a facut apel vineri la reinnoirea politicilor europene, exprimandu-si regretul ca ‘proiectul pe care il numim Uniunea Europeana bate pasul pe loc’, relateaza agentia MTI citata de Agerpres.

Afirmatia a fost facuta in localitatea germana Baden-Baden, in cadrul forum gazduit de o fundatie pentru familiile de antreprenori. In fata reprezentantilor a circa 150 de mici firme germane, Orban a explicat ca Europa trebuie sa constientizeze acest ‘adevar incomod’ si ca fiecare stat membru trebuie ‘sa isi faca temele’ si ‘sa puna la lucru fiecare euro’.

O conducere politica puternica este necesara pentru a rezolva problemele continentului, printre care se numara preturile ridicate la energie ce afecteaza competitivitatea Europei, a apreciat seful executivului de la Budapesta. Energia alternativa nu poate fi finantata atat timp cat energia nucleara este indispensabila, a insistat Orban.

Pe de alta parte, el a mai spus ca imigratia ‘nu este un lucru bun’ si ca problemele demografice ale Europei ar trebui sa fie gestionate printr-o buna politica familiala. Orban a remarcat ca Ungaria este o ‘poveste de succes’ din punct de vedere economic, dar si o ‘oaie neagra’ din punct de vedere politic. Astfel, el a amintit de disputele cu privire la legea fundamentala a tarii ca un exemplu pentru al doilea aspect si de indicatorii macroeconomici ai Ungariei ce includ o crestere de peste 3 procente in cel de-al treilea trimestru in sprijinul celui dintai.

Cu privire la criza ucraineana, Orban a declarat ca Ungaria sprijina suveranitatea Ucrainei, pentru ca ‘si noi consideram ca ar trebui sa existe cineva intre Rusia si Ungaria’. ‘Am avut o granita comuna cu Uniunea Sovietica. A fost o adevarata aventura, dar a fost suficient’, a conchis el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *