Viktor Orban: Ungaria nu va deschide focul asupra imigrantilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

viktor orbanUngaria nu intentioneaza sa traga asupra imigrantilor care incearca sa treaca de gardul ridicat la frontiera de sud a tarii, cu Serbia, si doreste sa discute despre cotele europene pentru primirea refugiatilor odata ce frontierele externe ale Europei vor fi inchise, a declarat premierul ungar Viktor Orban, relateaza Reuters.

Intr-un interviu difuzat luni de postul public austriac ORF, Victor Orban si-a reiterat pozitia potrivit careia multi imigranti care sosesc in tara sa din zonele de criza din Orientul Mijlociu, Africa si Asia fug de saracie si nu sunt cu adevarat refugiati care au nevoie de azil.

‘Noi protejam Europa conform normelor europene care prevad ca granitele pot fi traversate doar in anumite zone in mod controlat si dupa inregistrare’, a afirmat el in interviul pentru ORF.

Intrebat daca militarii desfasurati de-a lungul frontierei vor primi ordin sa traga asupra imigrantilor, seful guvernului ungar a afirmat: ‘Nu este necesar deoarece va exista un gard de care nu se va putea trece. Cine vrea totusi sa treaca de acest gard trebuie arestat si condamnat. Nu va fi necesara folosirea armelor’.

Europa, confruntata cu cel mai mare val de imigranti dupa destramarea Iugoslaviei in 1990, este impartita in legatura cu propunerea sustinuta de Germania si Austria privind stabilirea unor cote fixe pentru primirea imigrantilor. Intrebat daca Ungaria ar putea accepta un astfel de sistem, el a raspuns: ‘Daca frontierele externe ale Europei nu sunt blocate nu are niciun sens sa vorbim de cote. Cand vom inchide frontiera externa si vom opri astfel imigratia ilegala, atunci putem vorbi despre orice solutie’, a mai spus Viktor Orban.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *