Vin banii: Aeroportul din Baia Mare, pregatit pentru zbor din luna mai

Reclame home 1
Reclame home 1

Aeroportul din Baia Mare se afla la un pas de finalizare. Acest fapt este datorat finatarilor obtinute in urma amendamentului depus de deputatul Calin Matei, sustinut de deputatii Sorin Bota si Gheorghe Simon, aprobat de plenul Parlamentului. S-a alocat astfel suma de 15 milioane de lei, respectiv peste trei milioane de euro.

“Multumesc mult tuturor colegilor mei pentru sprijinul acordat, la trecerea amendamentului meu cu privire la finantarea cu 15 milioane de lei, adica peste trei milioane de euro a aeroportului Baia Mare!”, a punctat Calin Matei pe pagina personala de facebook.

Contactat telefonic, directorul aeroportului, Dorin Buda, si-a exprimat bucuria si multumirea fata de toti cei care au contribuit la avansarea lucrarilor in scopul finalizarii cat mai rapide a aeroportului.

“A fost un motiv de bucurie. Din acesti bani vom achita facturile scadente pentru lucrarile executate pana in acest moment, astfel incat pana in data de 31 martie sa finalizam tot, iar in cel mai scurt timp posibil sa primim avioane in conditii bune. Preconizam ca activitatea operationala va fi reluata la sfarsitul lunii mai”, a punctat directorul aeroportului.

Mai mult de atat, baimarenii vor avea posibilitatea sa acceseze cateva curse externe.

“Asteptam sa fie finalizate si negocierile cu doua companii de zbor low cost, dar contractul de operare va fi doar cu una dintre ele, in functie de cele mai bune tarife. Deocamadata discutam despre Madrid sau Barcelona, Londra, Paris, Roma sau Milano si dorim introducerea unei curse low cost spre Bucuresti”, a mai spus Buda.

Acesta a mai completat faptul ca finantarea obtinuta reprezinta un sprijin si un ajutor temporar si ca in perioada urmatoare Aeroportul din Baia Mare va beneficia si de fonduri de la Comisia Europeana prin Programul Operational Infrastructura Mare, POIM ( 2014-2020).

Lucrarile de reabilitare a pistei Aeroportului International Baia Mare sunt finalizate in proportie de 99%, iar Consiliul Judetean Maramures are un aport semnificativ in atingerea acestui obiectiv.

„Amendamentul propus de deputatul PSD Calin Matei si sustinut de de domnii deputati PSD Marius Sorin Bota si Gheorghe Simon a fost aprobat de catre plenul Parlamentului in aceasta dupa-amiaza.

Vorbim azi despre un alt pas facut de catre administratia judeteana pentru finalizarea intregului proiect. Este o incununare a muncii din ultimele doua saptamani si a discutiilor extrem de dificile purtate de catre #CJMaramures cu Ministerul Transporturilor , Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Finantelor”, a punctat Gabriel Zetea pe pagina de facebook.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole