Vin banii: Suma importanta alocata de Guvern pentru Aeroportul International Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

In sedinta de Guvern de joi, 14 decembrie, Guvernul Romaniei a alocat judetului Maramures suma de 25 de milioane de lei din rezerva bugetara, pentru plata in continuare a lucrarilor de dezvoltare la Aeroportul International Maramures, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures.

La inceputul anului in curs, prin amendament la Legea bugetului de stat, a mai fost alocata judetului suma de 15 milioane de lei pentru Aeroportul International, astfel, doar in anul 2017, pentru acest obiectiv s-au acordat judetului 40 de milioane de lei din finantari guvernamentale.

Valoarea totala a lucrarilor pentru reabilitarea si prelungirea pistei Aeroportului International Maramures este de 90 de milioane de lei.

Componentele majore ale acestei investitii care au dus la reconstructia noii piste de aterizare/decolare si prelungirea acesteia la 2150 m cu latimea de 45 m au fost devierea raului Baita pe o distanta de 1,3 km, executia noului drum comunal spre Bozanta Mare, pe o lungime de 1 km si realizarea unui pod care traversa raul Baita pe o lungime de 36 m.

Proiectul a avut ca scop principal modernizarea si dezvoltarea infrastructurii aeroportuare pentru a asigura un trafic aerian in conditii de maxima siguranta si care sa faciliteze dezvoltarea economiei locale, respectiv imbunatatirea vietii cetatenilor, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2