VIN ZILE CĂLDUROASE – Care sunt regulile obligatorii de urmat ca să nu ajungem în spital

Reclame home 1
Reclame home 1
Având în vedere avertizările care vizează posibilitatea creșterii regimului de temperaturi pentru zilele următoare, Primăria Baia Mare va adopta o serie de măsuri pentru prevenirea efectelor periculoase cauzate de creșterile de temperatură și pentru acordarea primului ajutor cetățenilor în cel mai scurt timp, în caz de urgență.
„În acest context, pe lângă acțiunile specifice derulate în astfel de perioade pentru protecția persoanelor și a comunității, Autoritatea Publică recomandă tuturor cetățenilor să respecte o serie de recomandări prin care se pot proteja, în intervalele de timp în care se manifestă acest tip de risc. În primul rand, deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil în zone umbrite, alternând deplasare cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spații publice), evitați aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic între orele 11.00- 18.00, purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Beți 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe ( soc, mușetel, urzici), mâncați fructe și legume (pepene, prune, roșii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă ); mâncați echilibrat și variat insintând pe produsele cu valoare calorică mică”, precizează administrația locală.
Maramureșenilor li se cere ca-n zilele cu temperaturi de peste 30 de grade C să evite să consume băuturile ce conțin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucuri carbogazoase) în cantitate mare, să evite alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, în special de origine animală: „Nu consumați alcool (inclusiv bere) – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei, mențineți legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilități), interesându-vă de starea de sănătate a acestora și oferiți-le asistență ori de câte ori au nevoie, nu lăsați copiii/animalele de companie singuri /singure în autoturisme”.
„Cereți sfatul meciului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră, creați un ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului, respectiv persoanele care suferă de diferite afecțiuni își vor continua tratamentul, conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente. Pentru amelioarea condițiilor la locul de muncă se va reduce intensitatea și ritmul activităților fizice, se va alterna efortul dinamic cu cel static și se vor alterna perioadele de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător”, concluzionează Primăria Baia Mare.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole