Vineri este prima zi de film în Piața Libertății. Vezi aici, programul filmelor în aer liber din acest weekend

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Baia Mare este următorul oraș pe harta Caravanei TIFF, care duce filmele bune prin țară pentru al 11-lea an. Între 4 și 6 septembrie, în Piața Libertății, de la 20.30, vor fi proiectate trei filme multi-premiate din Spania, România și Islanda.

Jocuri de putere/ El Reino, una dintre cele mai apreciate producții spaniole de anul trecut, va da startul pe 4 septembrie, urmată de filmul polițist Urma, în regia lui Dorian Boguță, premiat pentru debut la TIFF 2020, și de Ținutul/ The County, o comedie islandeză despre lupta unei fermiere cu cooperativa locală.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

În timpul evenimentului, măsurile de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii pentru toți participanții. La intrare, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura. Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză verificarea temperaturii nu vor avea acces la proiecție. Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane sunt obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi poziționate la 2 m distanță unele de altele și vor fi dezinfectate după fiecare utilizare.

Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), mii de spectatori urmărind filme în aer liber în fiecare vară.

Baia Mare | Piața Libertății, 20.30

Vineri, 4 septembrie
Jocuri de putere/ El Reino, r. Rodrigo Sorogoyen | Spania, 132’
Cu: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep María Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener

„Thrillerul politic al anului” (Paris Match); Marele câștigător al Premiilor Goya 2019

Manuel López-Vidal e un politician apreciat: e carismatic, se bucură de o poziție socială bună, are o familie iubitoare și prieteni peste tot. În același timp, e un om corupt care s-a îmbogățit din bani publici de-a lungul anilor. Acum este complet expus, după ce presa a publicat dezvăluiri despre ilegalitățile pe care le-a comis. Spre mirarea sa, colegii de partid caută să arunce întreaga vină pe umerii lui. Dar Manuel nu renunță. Cât de departe este dispus să meargă pentru a nu da puterea din mână?

Sâmbătă, 5 septembrie
Urma, r. Dorian Boguță |România, 105’
Cu: Marin Grigore, Teodor Corban, Irina Rădulescu, Dragoș Bucur, Mădălina Ghenea

Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc, TIFF 2020

Anton, un pianist celebru, este dat dispărut, iar sora şi cumnatul său anunţă poliţia. Investigaţia va
dezvălui destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare cu familia şi prietenii şi deciziile care au
declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare.

Duminică, 6 septembrie
Ținutul/ The County, r. Grimur Hakonarsson | Islanda, Danemarca, Germania, Franţa, 92’
Cu: Arndís Hrönn, Egilsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Sigurður Sigurjónsson

De la regizorul multi-premiatului Despre oameni și oi/ Rams.

Inga, o crescătoare de vaci trecută de prima tinereţe, se răzvrăteşte împotriva influentei cooperative locale. Femeia încearcă să convingă şi alţi fermieri să i se alăture, dar întâmpină o neaşteptată rezistenţă. La ce viclenii va trebui să recurgă Inga pentru a trăi aşa cum vrea?

***
Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2