Violenta domestica in Maramures: Peste 840 de fapte penale in 2019

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Din analiza datelor statistice privind infractiunile sesizate in anul 2019 rezulta ca la nivelul judetului numarul faptelor penale in domeniul violentei domestice a fost de 841, fata de 685 cate au fost in 2018, informeaza IPJ Maramures, intr-un raport.

Ponderea infractiunilor in acest domeniu este detinuta de cele de „lovire sau alte violente” si „abandonul de familie”, urmate de „amenintare” si nerespectarea ordinelor de protectie”.

Cele mai multe infractiuni la acest regim s-au comis la domiciliul subiectilor, iar in ceea ce priveste autorii 781 sunt barbati, 63 sunt femei si 7 sunt minori de sex masculin.

In perioada de referinta au fost emise de catre lucratorii de politie 205 ordine de protectie provizorii, din care 105 in mediul urban si 100 in mediul rural, iar 83 dintre acestea au fost transformate de catre instanta de judecata in ordine de protectie.

“Referitor la nerespectarea ordinului de protectie (conform art.32, alin.l din Legea nr. 217/2003 R privind violenta domestica), au fost sesizate 39 infractiuni, cu 19 mai multe fata de anul 2018 (20), din care 13 in mediul urban si 26 in rural.

Referitor la acest aspect putem considera ca nu a crescut in mod obligatoriu numarul acestor fapte ci victimele au fost incurajate sa sesizeze acest gen de fapte datorita schimbarii legislative si masurilor ferme luate de catre organele de politie prin intermediul acestui nou instrument denumit ordinul de protectie provizoriu”, se mai arata in raportul IPJ.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1