Violeta Alexandru: Am inceput reorganizarea ANOFM; in maximum o luna trebuie sa se vada schimbarile

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Reorganizarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca a inceput, iar in maximum o luna ar trebui sa se vada schimbarile, a anuntat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook, informeaza AGERPRES.

“Am inceput reorganizarea ANOFM. Suntem la jumatatea lunii ianuarie. In maxim o luna trebuie sa se vada deja schimbarile. Agentia va inceta sa se/ne mai pacaleasca ca se ocupa, intr-adevar, de someri sau ca ar cunoaste nevoile din piata. Acesta este sfarsitul unei perioade atat de benefice financiar doar pentru unii, o perioada in care liste de someri se “plimba” de un angajator la altul, o perioada de congrese, conferinte etc. Si atat”, a scris Alexandru pe reteaua de socializare.

Aceasta a subliniat ca si la centru, dar si in teritoriu, lucrurile se vor schimba radical, deoarece institutia are nevoie sa fie resetata, iar totul va fi transparent.

“Noul Presedinte al ANOFM are un termen scurt pentru evaluare interna. Obiectul principal – conectare la angajatori, recastigarea increderii acestora, preluat orice informatie relevanta pentru a face aceasta institutie eficienta si credibila. Sambata plecam spre Brasov. Vom intra in dialog aplicat cu 80 de angajatori. Luni ne vedem cu firme de recrutare. Ne este extraordinar de necesar feedback-ul acestor oameni”, a mentionat ministrul Muncii.

Ea a precizat ca vor fi sprijinite in mod activ toate categoriile de persoane aflate in cautarea unui loc de munca si, pentru prima data, in mod organizat, “vom face ca ANOFM sa fie un partener de incredere” pentru cei in plina forma de munca, cu anumite calificari si in curs de perfectionare/dezvoltare, deoarece trebuie scapat de complexul institutiei care se rezuma la somerii fara calificari/mediu calificati.

“Toti cei in cautarea unui loc de munca au in noi un partener serios si determinat. In Romania statul trebuie sa faca tot ceea ce poate pentru ca cei care doresc si pot sa munceasca, sa faca cat mai simplu pasul de la persoana fara loc de munca la angajat. Si sa gaseasca ceva care sa i se potriveasca. Tin mult sa se vada rapid primele efecte pentru re-setarea politicilor de angajare, formare, consiliere pentru integrare in piata muncii. Tot respectul meu pentru cei care pot si vor sa munceasca. Suntem aici pentru ei”, a punctat Alexandru.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2