Viorel Stroe despre taierea banilor sindicatelor din Politie: „Este un regim dictatorial”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul Sindicatului Agentilor de Politie Maramures, Viorel Stroe, s-a aratat extrem de nemultumit dupa ce ministrul de Interne, Traian Igas, a semnat un ordin intern prin care le interzice angajatilor Directiei Financiare din MAI sa mai colecteze bani pentru sindicate.

Prin ordinul semnat de Igas, Directia Financiara nu mai are voie sa vireze cotizatiile angajatilor MAI catre sindicate si nici catre Asociatia Internationala a Politistilor(IPA) – Sectia Romana, nici contravaloarea convorbirilor telefonice ale personalului pentru plata contractelor de telefonie mobila prin organizatiile sindicale sau Asociatia Internationala a Politistilor.

Stroe afirma ca masura este o aberatie si ca se incearca disparitia sindicatelor.

„Ministrul a impus sa nu se mai retina cotizatii catre organizatii, catre CAR, telefoanele sa mai fie platite, spunand ca este lipsa de personal la serviciul financiar al IPJ-urilor. Deci ei au dispus ca serviciul financiar sa nu mai retina cotizatiile pentru asemenea organizatii. E o aberatie ce vor ei, sa nu mai fie factorul conotativ in minister. Incetul cu incetul se incearca din nou disparitia sindicatelor, este un regim dictatorial, ce sa mai”, a spus Viorel Stroe, care este si vicepresedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie.

Liderul SAP Maramures mai spune ca nu este normal ca politia sa existe intr-un minister, oricare ar fi el.

„S-a suparat pe noi, ei nu mai vor sa vada organizatii, pentru ca le-am cam dat peste nas, n-au fost in stare sa modifice un ordin de cercetare disciplinara, n-au specialisti. Noi am venit cu propuneri, dar nu ne-au luat in seama. Tot am zis, si o sa zic in continuare, ca nu poate fi politia intr-un minister de administratie. Ori minister de interne, ori politie

Cotizatiile se retineau, inainte, pe financiar automat, in baza adeziunii semnate de catre membru la un anumit sindicat, iar serviciul financiar retinea automat cotizatia stabilita de sindicat, cu acordul membrului, bineinteles. La noi, cotizatia e de 9 lei, acuma, pentru 9 lei la fiecare om, o sa am de lucru mult, pentru ca lui Igas nu-i place. Oricum, aici se incalca inclusiv drepturile sindicale”, a conchis Viorel Stroe.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole