Viorel Stroe: „Sefa IPJ Maramures nu vrea sa se lepede de practicile comuniste”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Inspectorul sef al Politiei Maramures, Viorica Marincas, este acuzata de catre vicepresedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, Viorel Stroe, de faptul ca a intocmit un regulament de ordine interioara la IPJ desprins din notitele dictatorilor.

„De la inceputul regulamentului, cei doi ne uimesc cu sinergia principiilor care transcende peste cozorocul de la cascheta cu lauri, fiind explicate cu o fenomenala disertatie niste principii atat de simple ca „egalitate, impartialitate si nediscriminare”.

In continuare, este stabilita modalitatea de prezentare a politistilor in fata sefilor, dar ceea ce este de-a dreptul fabulos este ca politistii trebuie sa se prezinte in fata sefilor atunci cand ies din… spital! Probabil ca dna Marincas Viorica vrea sa isi manifeste pe deplin titlul de doctor in…  stiinte administrative!”, spune Viorel Stroe, intr-un comunicat de presa.

Stroe mai afirma ca regulamentul cuprinde 101 articole, printre care se regaseste si ca obligativitatea ca politistii care pleaca din judet sau tara, in scop personal, trebuie sa obtina aprobare.

„In continuarea regulamentului care cuprinde 101 articole (asemeni celor 101 dalmatieni din desenele animate fugariti de Cruella de Vil pentru blana lor) este precizat faptul ca, politistii care intentioneaza sa plece in scop personal din Maramures sau din tara trebuie sa consemneze acest lucru cu cel putin 24 de ore inainte de plecare si doar daca obtin aprobare sunt liberi sa se deplaseze.

Conform inteleptului regulament, politistii poarta intreaga raspundere pentru asigurarea legaturii permanente cu IPJ Maramures si sunt obligati sa creeze conditiile de a fi anuntati, precizand modul in care pot fi contactati. In acest sens, organizatia noastra a gasit solutia, astfel ca recomandam metoda indiana de semnalizare folosind fumul in cazul in care politistii se deplaseaza in timpul liber in zone fara acoperire pentru retelele de telefonie mobila sau metoda porumbelului voiajor in cazul in care sefii doresc sa ii cheme la serviciu pe politisti din timpul liber”.

In final, Viorel Stroe vorbeste si despre salutul pe care trebuie sa-l faca politistii maramureseni.

„In incheierea regulamentului, a carui lecturare ne-a terorizat creierii, descoperim ca avem indicatii pretioase referitoare la acordarea salutului intre politisti, si aflam ca in IPJ Maramures nu s-a aplicat demilitarizarea din anul 2002 a Politiei Romane.

Astfel, acordarea salutului in sediul IPJ Maramures intre politisti se face ca pe vremea Securitatii lui Ceasca. Propunem ca, pe langa salutul cu ducerea mainii drepte la cascheta, sa mai fie prevazuta o serie de aplauze si un giumbusluc care sa fie neaparat pe placul sefei IPJ Maramures.

Ca urmare a acestui regulament PCR – ist nu putem decat sa ne exprimam dezamagirea fata de mentalitatile comuniste care nu vor sa dispara dintr-o Romanie democrata si pe deasupra europeana … cica!”, a conchis Stroe.

ZiarMM.ro

[nggallery id=870]

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *