Virgil Popescu: Peste 50.000 de firme vor beneficia de fonduri europene nerambursabile pe primele două scheme de finanţare pentru IMM-uri

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Peste 50.000 de firme vor beneficia de fonduri europene nerambursabile pe primele două scheme de finanţare pentru IMM-uri, a anunţat, luni, ministrul Virgil Popescu, la Realitatea Plus.

„Săptămâna trecută a început evaluarea la Măsura 1, am trimis contractele către primele 5.400 de firme şi la ora actuală s-au întors 3.000 de contracte semnate de antreprenori”, a declarat ministrul Popescu.

Următoarele aproape 3.000 de contracte sunt pregătite să plece către antreprenori, iar până la sfârșitul săptămânii în curs sau începutul săptămânii viitoare, cele 9 agenţii teritoriale şi unitatea de implementare din cadrul MEEMA vor finaliza evaluarea pentru toate cele 29.000 de cereri depuse pentru micrograntul de 2.000 de euro.

Ministrul Popescu a subliniat că va fi deschisă o nouă sesiune de înscrieri la Măsura 1 pentru bugetul rămas de la prima sesiune, iar întreprinderile individuale și familiale vor fi şi ele eligibile pentru microgranturi, conform celor mai recente măsuri adoptate de către Guvern.

Ministerul Economiei va trimite marţi şi primele contracte de finanțare către solicitanții eligibili la ajutoarele de stat de 2.000-150.000 euro din Măsura 2, a anunţat ministrul Popescu. Acesta a menţionat că luni a început evaluarea pentru cele 22.226 de firme înscrise pentru schema doi, iar interacțiunea este, ca la toate fondurile bugetare derulate prin MEEMA, una semiautomată, fără interacțiune directă între antreprenor și minister.

Deschiderea măsurii 3 – Capital pentru investiţii şi lansarea programului Electric-Up, probabil tot în această săptămână
Ministrul Virgil Popescu a anunțat, de asemenea, că săptămâna aceasta intenționează să deschidă şi schema trei.
„Schema de investiții va fi deschisă probabil 90 de zile, pentru că acolo va trebui făcut un proiect, un studiu de fezabilitate și nu o să-i grăbim pe oameni. Apoi, lunar, vom evalua proiectele depuse și vom începe efectiv plățile după evaluare”, a explicat Virgil Popescu.

Ministrul economiei a mai spus că, vineri, ar vrea să lanseze și programul Electric-Up, prin care IMM-urile şi operatorii din HoReCa vor putea obţine granturi de câte 100.000 de euro pentru a-şi instala panouri solare şi staţii de încărcare a autovehiculelor electrice sau electrice hibrid.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *