VISE – Ministerul Sănătății anunță cel puțin 25 de spitale noi construite pană în 2026

Până în 2026 un număr de cel puţin 25 spitale noi sau unităţi spitaliceşti vor fi construite şi dotate cu echipamente, cu fonduri din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). O spune Ministerul Sănătății, care a publicat în consultare publică Metodologia de prioritizare a investiţiilor în infrastructura publică de sănătate aferente Componentei 12 – Sănătate, Investiţiile 2.1 şi 2.2. Infrastructură spitalicească publică nouă, incluzând echipamentele şi aparatura medicală din cadrul PNRR.

„Prin această componentă, în urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiţii ce presupun construcţia şi dotarea de spitale / unităţi spitaliceşti noi la nivel naţional, din lista de 49 de obiective înscrise de către Ministerul Sănătăţii in anul 2021 şi convenite cu Comisia Europeană. Investiţia totală se va ridica la peste 1.7 miliarde de euro. Noile construcţii vor respecta cerinţele de eficienţă energetică (NZEB), conform legislaţiei naţionale şi standardele de calitate şi performanţă existente la nivel internaţional.

Includerea proiectelor în lista proiectelor finanţate prin PNRR va fi propusă de către Ministerul Sănătăţii, respectând prevederile metodologiei de prioritizare”, arată Ministerul Sănătății.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu