VIȘEU DE SUS – De azi funcționează semafoarele pietonale. Treceri de pietoni desființate

Reclame home 1
Reclame home 1
Primăria Vișeu de Sus a anunțat că începând cu data de azi, 14.09.2023, s-a dat start sistemului de semaforizare din oraș, care va reglementa traficul pe zona de centru și va impune niște reguli clare de circulație în cadrul celor 8 intersecții. Primele semafoare sunt de la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și până în zona Penny, deci exact zona cea mai aglomerată a orașului.
„Cele 8 locații semaforizate funcționează în sistem sincronizat „Undă verde”, trecerea pietonilor fiind condiționată de acționarea butoanelor pietonale. Timpii de traversare sunt calculați în funcție de lățimea carosabilului și ținând cont de o viteza medie de deplasare, fiind afișați pe cronometre. În situația în care nu există pietoni care să solicite traversarea drumului, culoarea verde rămâne nemodificată și se circulă nestingherit.
MARE ATENȚIE la trecerile de pietoni care au fost desființate și care acum sunt acoperite cu culoarea negru și ”obstrucționate” cu acele garduri de protecție. Dacă au fost desființate, înseamnă că traversarea prin acele locuri a devenit INTERZISĂ. Vă rugăm să aveți extrem de mare grijă, atât dumneavoastră, stimați pietoni, la momentele la care vă angajați în traversare, cât și dumneavoastră, stimați șoferi, la culoarea semaforului. Este extrem de important să punem în aplicare, mai mult ca oricând, EDUCAȚIA RUTIERĂ și CONDUITA PREVENTIVĂ, având ca scop evitarea producerii unor incidente nedorite și limitarea consecințelor”, spune Primăria Vișeu de Sus.
FOTO Primăria Vișeu de Sus/facebook
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. instapress.ro

    Felicitari Primariei Viseu de Sus pentru initiativa de a instala sistemul de semaforizare in zona centrului! Speram ca implementarea acestuia va contribui la reglementarea traficului din oras si la cresterea gradului de siguranta a tuturor pietonilor si soferilor care circula pe aici!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole