Viseu de Sus: Minor de 14 ani, depistat cu petarde asupra lui

Reclame home 1
Reclame home 1

artificii-petardeIn cadrul activitatilor desfasurate de politistii din Viseu de Sus pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe fondul nerespectarii prevederilor legale privind regimul materiilor explozive a fost identificat un adolescent de 14 ani care avea asupra lui 71 de petarde. Minorul sustine ca a cumparat obiectele pirotehnice de la o persoana necunocuta din orasul Viseu de Sus.

Produsele pirotehnice au fost ridicate in vederea expertizarii, iar cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de efectuare fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice.

„Politistii vor urmari identificarea si combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice. De asemenea, politistii vor controla societati si complexe comerciale, locuri de depozitare, piete, targuri sau alte locuri de comercializare, in vederea stabilirii legalitatii operatiunilor cu articole pirotehnice, a stocurilor existente si a modului de asigurare a securitatii acestora.

In aceasta perioada recomandam parintilor sa-si supravegheze copiii cu atentie, deoarece acestia pot fi expusi incidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

Utilizarea articolelor pirotehnice poate genera consecinte imprevizibile si periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesita responsabilitate sporita in ceea ce priveste respectarea conditiilor esentiale de securitate.

Inainte de a folosi produsele pirotehnice, studiati atent instructiunile si masurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

Va recomandam sa folositi cu multa atentie obiectele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii ori ranirea unor persoane”, se arata in buletinul informativ al IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole