VITAL, cifre soc! 1 milion euro, profit in 2014. Salarii totale de 5 milioane euro anual

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

bani robinet

In 2014, societatea VITAL SA a inregistrat un profit record de 5 milioane lei (50 miliarde lei vechi). Cu toate acestea, pretul apei s-a marit in acest an cu peste 25%, un metru cub de apa fiind platit cu aproape 8 lei (incluzand aici si canalizarea). Conducerea VITAL afirma ca trebuie marit pretul apei, in conditiile in care exista un contract de finantare incheiat cu Banca Europeana de Investitii, prin care ne-am asumat un grafic de scumpire, in felul acesta rambursarea creditului fiind garantata.

Cu toate criticile venite din partea maramuresenilor, consilierii baimareni nu misca un deget pentru scaderea tarifelor. Nici primarul Catalin Chereches nu a facut nimic, desi in aprilie 2014, a trambitat ca se impune o reducere de 20% a pretului apei. Vorbe in vant si mult populism. Realitatea l-a contrazis. Din 1 aprilie 2015, pretul a crescut din nou.

Mai mult, VITAL SA a fost marele sponsor al Sarbatorii Castanelor din acest an. Adica o parte consistenta din cele 5 milioane lei a fost folosita pentru distractie, in timp ce creditul nu e rambursat.

Pe de alta parte VITAL are peste 700 de angajati, un sediu impunator realizat recent, remunereaza sportivi din cadrul unor echipe locale, iar sefii au salarii de huzur. Alexandrina Bancos, directorul societatii incaseaza lunar 8 mii lei. Iar in total, cheltuielile cu salarizarea sunt de 5 milioane euro pe an (23 milioane lei).

Acum, miile de maramureseni care platesc un pret exagerat al apei le solicita consilierilor baimareni sa puna piciorul in prag, sa ceara conducerii societatii date privind gestionarea profitului si sa reanalizeze contractul incheiat cu finantatorul european, in vederea acoperirii cat mai grabnice a creditului, fapt care va duce implicit la stoparea cresterii pretului apei si chiar la reducerea acestuia.

Pana acum, PETITIA ONLINE disponibila in aceste sens a adunat aproape 1.500 de semnaturi.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

17 Comments

  1. diana

   Si asa e mult fata de muncitorul care lucreaza in Sarbi, Dumbravita sau Tautii Magheraus si care fara ore suplimentare nu trece de 1000 de lei.Si in ce conditii de munca si sanatate ?

   Reply
 1. Somcutean Catalin

  Se exagereaza cu scumpirea apei Apa ar trebui sa fie cel mai putin de platit.Vrem scaderea facturilor

  Reply
  1. Ciprian Dragos

   Problema e ca profitul nu se foloseste pentru acoperirea creditului, iar pretul la apa creste an de an.

   Reply
 2. Alin Popa

  Raportat la cifra de afaceri rezulta un profit net de 10 la suta! Muli si-ar dori un astfel de profit si cred ca sunt multi invidiosi cand vad asemenea cifra,daca faci un 5% anual e normal pt majoritatea!

  Reply
 3. Justitiar

  E normal că după ce ai intrat în colimatorul lor trebuie să le plăteşti cât cer. Curentul, gazele, apa sunt elemente vitale care devin pârghii socio-economice prin care se reglează săsrăcia naţională. Apoi urmează lanţurile de magazine care dirijează preţurile. Aşa că trăim doar ca să le plătim lor taxe pe orice!

  Reply
 4. mihai

  Primarul megaloman pe banii prostimii ?! . Vrea să câștige titlul de Capitală Culturală Europeană , să concureze cu orașe ca : Milano , Berlin , Paris , Londra , București , etc , vrea handbal în cupele Europene , oferă salarii de 11.000 euro la handbaliste ?! . Are nevoie de câteva milioane de euro . De unde vrea să-i obțină ? . Simplu . De la prostimea care tace , și ,,șușotește,, pe la colțuri , prin metoda : umflatul facturilor de apă (Vital) , taxe , impozite , concesiuni , etc . Toate acestea pentru KEKE este un moft . Mă mir că în oraș sunt oameni intelectuali care tac sau le este frică (procurori , avocați , profesori , ofițeri de poliție , ingineri etc) .

  Reply
 5. mihai

  Primarul megaloman pe banii prostimii ?! . Vrea să câștige titlul de Capitală Culturală Europeană , să concureze cu orașe ca : Milano , Berlin , Paris , Londra , București , etc , vrea handbal în cupele Europene , oferă salarii de 11.000 euro la handbaliste ?! . Are nevoie de câteva milioane de euro . De unde vrea să-i obțină ? . Simplu . De la prostimea care tace , și ,,șușotește,, pe la colțuri , prin metoda : umflatul facturilor de apă (Vital) , taxe , impozite , concesiuni , etc . Toate acestea pentru KEKE este un moft . Mă mir că în oraș sunt oameni intelectuali care tac sau le este frică (procurori , avocați , profesori , ofițeri de poliție , ingineri etc .https://ziarmm.ro/

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2