Vitalul le taie apa pompierilor

PNL

Probleme mari cu seceta in Maramures. Autoritatile spun ca tot mai multe localitati din judet fac solicitari catre ISU pentru a fi alimentati cu apa menajera.

„Zilnic sunt solicitari catre ISU pentru apa menajera. In ultima perioada, ISU Maramures a transportat peste 122.000 de litri de apa in judet”, spune Anton Rohian, prefectul de Maramures. Acesta a mai adaugat ca principalele zone unde seceta a „lovit” sunt in Chioar dar si unele localitati din Maramuresul istoric.

Cea mai mare problema este insa alimentarea autospecialelor de la ISU.

„Vital a interzis pompierilor sa se alimenteze de la hidrantii din oras iar la Pompieri in curte exista un singur hidrant dotat cu apometru. Suntem intr-o economie de piata si apa dar si carburantul trebuie achitat de cineva”, mai spune Rohian.

CJSU convocat de urgenta

Pentru a rezolva problema alimentarii cu apa a autospecialelor de la ISU, prefectul judetului, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a convocat pentru aceasta dimineata o sedinta la care a invitat si reoprezentanti de la Vital.

„Trebuie sa vedem cum facem pentru ca nu putem sa lasam oamneii fara apa la animale. Va dati seama ce inseamna o cireada de 1.000 de animale fara apa”, spune reprezentantul Guvernului in teritoriu.

De vina sunt microhidorcentralele de pe rauri

Anton Rohian pune seceta pe seama debitelor din ce in ce mai scazute de pe rauri.

„Problemele cu seceta sunt cauzate de debitele in scadere de pe rauri. Nu vreau sa comentez prea mult pe marginea acestui subiect, dar pot sa va spun ca vom verifica toate microhidrocentralele construite in judet si cei care nu respecta legea vor trebui sa raspunda”, a concluzionat Rohian.

Mara MURESAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Aurel

    Taranul din Grosi tot la cireada ii e gandul, acolo o sa si mearga pentru ca a sosit scadenta, iar in oras se vorbeste ca va fi schimbat din functie.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1