Viu sau mort! Autoritatile din Jakarta ofera recompense pentru fiecare sobolan prins

Reclame home 1
Reclame home 1

sobolan1Jakarta, capitala Indoneziei si totodata una dintre cele mai mari metropole din lume, lanseaza o noua initiativa pentru a scapa de sobolani oferind o recompensa de 1,50 de dolari pentru fiecare captura, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Prin proiectul ”Miscarea de eradicare a sobolanilor”, autoritatile spera sa reduca numarul rozatoarelor din orasul cu 10 milioane de locuitori.

In Jakarta, o metropola suprapopulata si poluata, este un lucru obisnuit sa fie vazuti sobolani enormi pe strada, hranindu-se din gunoaie. ”Sunt multi sobolani aici, si mari”, a declarat guvernatorul adjunct din Jakarta, Djarot Saiful Hidayat, pe un site oficial, la lansarea programului.

Intalnirea cu un exemplar de dimensiuni impozante i-a dat oficialului ideea campaniei, a explicat acesta subliniind ca sobolanii sunt factori periculosi de raspandire a maladiilor. ”Pentru fiecare sobolan, platim 20.000 de rupii (circa 1,5 dolari)”, a spus Djarot Saiful Hidayat.

Acesta nu a precizat modul in care cei interesati de program vor captura rozatoarele si nici daca recompensa este acordata pentru exemplarele vii sau moarte atunci cand acestea sunt prezentate autoritatilor.

Totusi, oficialul a indemnat populatia sa se abtina de la utilizarea armelor de foc. ”Daca este posibil, va rugam sa nu folositi arme de foc”, a spus acesta pentru Jakarta Post. ”Daca ratati tinta, oamenii ar putea avea de suferit”, a precizat el.

Djarot Saiful Hidayat nu a dat detalii referitoare la o cifra-tinta pentru masurarea succesului acestui program, mai arata AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole