Vizibilitate redusa de ceata in Pasul Gutai

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

Prefectura Maramures anunta ca vremea a devenit in general inchisa si s-a incalzit treptat pe parcursul intervalului. Pe arii extinse, in partea a doua a zilei si noaptea a nins. Cantitatea maxima de precipitatii cazuta, in interval de 24 ore, a fost de 7,3 l/mp in municipiul Baia Mare.

Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificari moderate (de pana la 36 km/h in municipiul Baia Mare), respectiv intensificari temporare de pana la 68 km/h,. viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime au avut valori cuprinse intre -3 grade Celsius (Targu Lapus, Ocna Sugatag) si -1 grad Celsius (Sighetu Marmatiei).  La aceasta ora ninge slab pe toate sectoarele de drumuri nationale.

Vizibilitatea este redusa de ceata, pe DN 18, in Pasul Gutai, sub 100 de metri, (intre km 20 si km 30). Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila, partea carosabila fiind curata si umeda. Strat de zapada framantata, cu grosimea cuprinsa pana la 1 cm este depus pe partea carosabila in Pasul Gutai, pe Dealul Huta, in Pasul Prislop si pe Dealul Magoaja. S-a intervenit cu 22 de utilaje pentru indepartarea zapezii depuse pe carosabilul sectoarelor de drumuri nationale si s-au imprastiat 54 tone de material antiderapant.

Utilajele actioneaza, la aceasta ora, in Pasul Gutai, Pasul Prislop, DN 18B si E58. Stratul de zapada masura 55 cm la Vf. Iezer, 14 cm la Baiut, 10 cm la Cavnic, 8 cm la Grosii Tiblesului, 7 cm la Luhei, 6 cm la Razoare, 5 cm la Bistra, Dragomiresti si Mara, 4 cm pe Valea Viseului si Vadu Izei.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in crestere pe majoritatea raurilor din judet. Pe rauri sunt prezente, in continuare fenomenele de iarna. Este prezenta gheata la mal pe cursurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Barsau, Boicu, Nistru, Firiza, Botiza, Mara, Cosau, Somes. Curg sloiuri de gheata pe cursurile raurilor Tisa, Lapus, Mara, Iza, Ruscova si Viseu. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conformitate cu regulamentul de exploatare, in conditii de siguranta.

Meteorologii au prevazut ca vremea va ramane si astazi in general inchisa. Pe arii extinse vor cadea predominant precipitatii sub forma de ninsoare. Izolat, se va semnala polei. Local, in zona de munte, cantitatile de precipitatii vor depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla slab, la moderat, cu intensificari indeosebi in zona montana inalta si va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi in crestere fata de zilele precedente, cu valori cuprinse  intre 2 grade Celsius si 3 grade Celsius. Cele minime vor avea valori cuprinse intre -3 grade Celsius si 0 grade Celsius.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2