VIZITĂ – Reprezentanții Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR) au ajuns în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Astăzi, 30 septembrie 2022, a avut loc vizita reprezentanților Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) la sediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Maramureș. Oana Oșanu, directorul AJOFM Maramureș, a precizat că această vizită a deschis noi oportunități de cooperare cu scopul de a găsi cele mai bune soluții pentru o cât mai bună integrare a refugiaților ucraineni.
„Le mulțumim distinșilor delegați UNHCR, Domnul CHRISTIAN RENSON, responsabil cu mijloacele de subzistență și incluziunea economică, Doamna RETNO ADRIANI, responsabil programe și Domnul SHERIF SHARKAWY, reprezentant UNHCR Suceava pentru această vizită și discuție constructivă. La întalnirea de azi au mai fost prezenți Ada Marc, consilier monitorizare proiecte și Alina Pop, director executiv YMCA România.
Discuțiile purtate au vizat, în principal, înțelegerea acțiunilor întreprinse de AJOFM Maramureș pentru a facilita accesul pe piața muncii a ucrainenilor stabiliți temporar în județul nostru, acțiuni realizate cu succes cu sprijinul ONG-urilor și instituțiilor publice locale. După ce am schimbat impresii, experiențe și am dezbătut problemele identificate, reflectând asupra situației actuale, am stabilit împreună direcțiile strategice de acțiune și abordare în perioada următoare. Concluzia esențială a fost că, numai lucrând în parteneriat comunitar cu sectorul nonguvernamental/ONG-uri, instituții publice și angajatori/ mediul de afaceri, putem crea un ecosistem care să susțină angajabilitatea beneficiarilor (români, ucraineni și alți migranți)”, a declarat Oana Oșanu.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole