Vlad Durus (USR), apel catre oamenii politici cu raspundere: Nimeni nu trebuie sa doarma linistit pana nu se rezolva situatia poluarilor cu ape incarcate cu metale grele (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa accidentul de mediu de la Mina Breiner din Baiut, atat Garda de Mediu, cat si Remin au facut prea putin pentru a pune perimetrul in siguranta. Sanatatea oamenilor si animalelor este in pericol. Apele cu continut de metale grele continua sa ajunga in raul Lapus, fara a deranja autoritatile. Imediat dupa eveniment, reprezentantul Guvernului in teritoriu a vorbit de banii care vor fi alocati pentru securizarea zonei. Nu a venit niciun leu. Guvernul nu ia in serios nici o problema a judetului.

„Situatia de la Baiut, una extrem de periculoasa, a fost trecuta sub tacere. Mi se pare ca a devenit subiect interzis. Nu realizeaza nimeni sau nu vrea sa realizeze ce consecinte pot sa apara in cazul unei toamne sau primaveri ploioase sau cu topiri bruste de zapada. Am fost in zona acum aproximativ o luna pentru a vedea ce s-a facut dupa accident; Am vorbit cu cateva zeci de localnici. Toti se tem pentru ceea ce ar putea urma in cazul unor acumulari importante de apa in subteran.

Invit Prefectul, presedintele Consiliului Judetean, colegii parlamentari, sa actionam impreuna pentru a preveni o catastrofa. Nimeni nu ar trebui sa doarma linistit pana nu se rezolva situatia de la Mina Breiner”, a spus deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus. Acesta a sustinut in plen o interpelare catre Ministerul Economiei prin care a cerut de urgenta bani pentru construirea unei statii de epurare a apelor de mina.

„Aveti responsabilitate, domnule Ministru, pentru sanatatea si siguranta maramuresenilor! Este de datoria ministerului si va somez sa alocati de urgenta sume pentru a pune in siguranta aceste perimetre nocive. Una din masurile obligatorii este construirea unei statii de epurare. Va rog sa-mi spuneti, domnule Ministru, cati bani ati cuprins in rectificarea bugetara din acest an pentru inceperea lucrarilor la acest obiectiv, care, va reamintesc, trebuie sa fie gata pana in iunie 2019? Ce sume veti aloca din bugetul pe 2019?”

Biroul comunicare deputat USR Maramures Vlad Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2