Vlad Duruș (USR PLUS): SMID Fărcașa e o groapă fără fund. Stop risipei banilor publici!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Concretizarea Planului de Dezvoltare Strategică a Județului Maramureș, realizat de Alianța USR PLUS, va duce la rezolvarea – în sfârșit! – a situației inacceptabile în care se află Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Menajere. Administrațiile PNL și PSD au implementat greșit acest proiect, care a ajuns să înghită peste 100 de milioane de euro din bani publici. Acesta este cel mai mare eșec al guvernării PSD și a lui Gabriel Zetea la Consiliul Județean Maramureș.

Rezultatul este că azi avem mai multe depozite neconforme și un Centru de Management Integrat al Deșeurilor, la Sârbi, sub care se surpă pământul. Partea de informare a oamenilor, cuprinsă în proiect, nu a avut loc, iar colectarea selectivă este deficitară.

Punerea în funcțiune a SMID este un obiectiv prioritar pentru domeniul Mediului, în programul de dezvoltare strategică propus de USR PLUS pentru Maramureș. Iar până la găsirea unei soluții clare, nu putem continua să alocăm bani într-o groapă fără fund. Nu până nu găsim soluțiile tehnice prezentate de specialiști. „Soluțiile trebuie căutate la specialiști, nu la politicieni! Eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean, alături de consilierii USR PLUS din viitoarea guvernare a județului, vom comanda un studiu independent unei firme de nivel european, pentru a afla dacă stabilizarea terenului de la Sârbi se poate face cu adevărat. Dacă specialiștii spun că nu putem continua acest proiect pe actualul amplasament, vom decide în consecință și vom reloca Centrul de Management Integrat al Deșeurilor sau vom găsi alte soluții.

Cert este că ceea ce se întâmplă la Sârbi, Fărcașa, nu poate continua așa cum a făcut-o în ultimii 3 ani. Noi nu vrem să ne jucăm cu banii publici! SMID nu trebuie să mai fie sacul fără fund care înghite zeci de milioane de euro din bani contribuabililor!”, a declarat deputatul Vlad Emanuel Duruș, candidatul USR PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Alte măsuri ale viitorilor consilieri USR PLUS, pentru ca Maramureșul să devină un județ prietenos cu mediul:

  • Vom promova reciclarea deșeurilor de ambalaje.
  • Vom asigura infrastructura pentru colectare selectivă.
  • Vom educa populația în vederea practicării colectării selective a deșeurilor.
  • Vom pune în aplicare politica de retur a ambalajelor și vom informa și sprijini agenții economici cu privire la prevederile legale în acest domeniu.
  • Vom implementa măsuri de economie circulară.
  • Vom obține energie vede, cu ajutorul instalațiilor de biogaz.
  • Vom obține compost organic, prin utilizarea deșeurilor menajere biodegradabile și a resturilor vegetale din parcuri și grădini.
  • Vom implementa metode de recuperare a cât mai multor materiale din dezmembrări ale pieselor de mobilier și ale altor obiecte mari.
  • Vom susține măsurile de neutralizare, sortare, concasare și recuperare a deșeurilor rezultate din construcții și demolări, pe categorii.
  • Vom organiza campanii periodice pentru colectarea electronicelor scoase din uz și ridicarea lor gratuită de către operatorul de salubritate.

Poți și tu să contribui ca toate aceste măsuri să devină realitate. Duminică, votează candidații Alianței USR PLUS pentru Consiliul Județean Maramureș!

Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a Alianței USR PLUS) și realizat de SC APELLA SRL. Cod unic de identificare: 21200251

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2