Vlad Sorin Ilie (PSD): Guvernul a gasit solutii pentru salariile in concediu medical si Formularul 600

ADVERTORIAL POLITIC

Guvernul a discutat actul normativ care simplifica mecanismul de declarare/impozitare a veniturilor independente  – Formularul 600. De asemenea, a fost rezolvata problema salariilor celor care sunt in concediu medical. ”Este aproape imposibil ca intr-o reforma fiscala atat de complexa sa nu apara si cateva cazuri punctuale care necesita corectii pe parcurs. Important este ca Guvernul e receptiv la aceste cazuri si a propus solutii pentru corectarea lor. In schimb, cea mai mare parte a populatiei a beneficiat de majorari de venituri”, a precizat Vlad Sorin Ilie, consilier judetean PSD Maramures.

In vederea simplificarii Formularului 600, s-au comasat cinci formulare intr-unul singur. Astfel, a disparut inclusiv Formularul 600 si alte patru formulare, ramanand doar Declaratia Unica. Totodata, se va redacta/depune o singura declaratie pe an si se declara un venit estimat care va fi confirmat sau ajustat in momentul platii. Contribuabilii fac o singura plata pe an, catre finalul anului, dar cei care au depus deja Formularul 600 nu trebuie sa mai depuna o noua declaratie. Calitatea de asigurat este/va fi atestata de depunerea efectiva a declaratiei/formularului si nu de plata efectiva; prin urmare nu exista niciun risc de pierdere a calitatii de asigurat pentru cei care au depus sau nu Formularul 600, sustine consilierul judetean Vlad Sorin Ilie.

Ministerul Finantelor a publicat proiectul Declaratiei Unice prin care contribuabilii din sase categorii vor depune un singur formular la Fisc, raportandu-si veniturile si oferind astfel baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributiile sociale.

Este inlocuit inclusiv Formularul 600. Declaratia Unica va trebui depusa pana la data de 31 martie 2018, apoi Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va emite decizii de impunere, iar plata impozitului/contributiilor aferente va trebui efectuata pana la 15 iulie 2018. Noul formular inlocuieste declaratiile D200 – veniturile realizate din Romania D201 – veniturile realizate din strainatate, D220 – venitul estimat/norma de venit, D221 – norme de venit in agricultura, D600 – venitul care reprezinta baza pentru contributiile de asigurari (CAS), D604 – stabilirea contributiile de asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru persoanele fara venit si D605 – stoparea CASS pentru persoanele fara venit.

In ceea ce priveste plata concediilor de boala ori maternitate, nimeni nu va pierde din banii de concediu medical, in comparatie cu cat primeau inainte de modificarile fiscale, iar Ministerul Finantelor Publice  cauta solutii pentru a rezolvarea tuturor inechitatilor. Principiul care sta la baza actului normativ initiat de MFP este plafonarea contributiilor la nivelul celor platite in anul 2017.

Persoanele care deja au fost afectate de noile modificari fiscale vor putea depune declaratie rectificativa, astfel incat sa-si poata recupera sumele pe care le-au pierdut, iar pentru a rezolva rapid orice situatie  s-a instituit un grup de lucru la nivel de guvern coordonat vicepremierul Viorel Stefan, a aratat alesul judetean PSD Maramures.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1