Vladimir Petrut, primar Cavnic: “M-am enervat si am pus pe Facebook cum se jegmaneste banul public”

Reclame home 1
Reclame home 1

Primarul din Cavnic a solicitat o oferta de pret pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru depunerea proiectului de finantare pentru Spitalul de Psihiatrie din Cavnic.

O firma din Maramures a cerut pentru SF nici mai mult, nici mai putin de  125.000 de lei plus TVA.

“Am cerut mai multe oferte de pret de la mai multe firme din judet sa ne intocmeasca un studiu de fezabilitate pentru depunerea proiectului de finantare pentru Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, pe care trebuiau sa-l realizeze in 20 de zile.

Toate firmele care au trimis din Baia Mare ofertele au fost extrem de mari, ca pret. Ganditi-va ca s-a facut oferta de 125.000 de lei plus TVA.

Deci retineti! 125.000, sa nu ne incurcam. Si m-am enervat si am pus pe Facebook cum se jecmaneste banul public. Deci 125.000 lei in 20 de zile, ca sa scrie niste hartii.

Ulterior, m-am enervat si am facut procedura publica pe SEAP, am facut licitatie publica, la care au participat 12 firme si s-a adjudecat contractul la 24.000 de lei plus TVA.

Deci am facut o economie de un milliard de lei. Firma care a castigat este din Braila. Astfel, am preferat sa merg pe achizitie publica si de 5 ori am gasit pret mai mic tot pentru acest contract.

Va pot face dovada cu documentele”, a declarat Vladimir Petrut, primarul orasului Cavnic.

Dupa finalizarea studiului de fezabilitate, se va trece la urmatoarea etapa pentru depunerea proiectului de finantare pentru Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. Pop I.

  Pretine,e bine ca faci economii,lucru de apreciat dar imprietenestete si mataluca cu limba romana,se spune jecmaneala ( dupa DEX),nu jegmaneala.Ca o fi mult jeg prin Cavnic si putine realizări,e deja o alta poveste.Economic sunteti in buda,ca sa vorbesc si eu in afara limbajului academic,dar recunosc ca si eu am avut profesori slabi la lb. romana.

  Reply
 2. dan

  Vladimir,
  esti prea destept ca sa-ti atrag eu atentia asupra unor aplicatii mult mai mari la nivelul tarii. Prin acelasi mecanism, in care numai citeva firme indeplinesc ” conditiile impuse”, se joaca “democratic” alegerea celui mai bun. Crezi ca firmele locale atestate/ competente sa emita un studiu de fezabilitate nu se cunosc intre ele? Se cunosc si stiu ca de la buget, cu un beneficiar ingaduitor se pot rezolva multe. Acestea se sprijina una pe alta pentru a demonstra beneficiarului ca o va alege pe cea mai buna. Cum s-a jucat si ieri calusarul in parlament. Vae victis!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2