Vladimir Putin a prelungit embargoul pentru importurile de produse alimentare occidentale pana la finele lui 2019

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat joi un decret privind prelungirea, pana la finele anului 2019, a embargoului introdus pentru importurile de produse alimentare occidentale, transmit AFP si Reuters, informeaza AGERPRES.

Kremlinul a introdus un embargou pentru alimentele produse in tarile care au introdus sanctiuni impotriva Rusiei dupa anexarea Peninsulei Crimeea in 2014. Embargoul rusesc a afectat o gama larga de produse alimentare de la branza frantuzeasca la fructele din Spania.

Decretul semnat joi de Vladimir Putin, prelungeste “pana la 31 decembrie 2019” interdictia de a importa in Rusia produse alimentare provenite in principal din Uniunea Europeana. Acest embargou a fost prelungit in trei reprize pana acum, ca raspuns la prelungirea sanctiunilor economice europene.

La finele lunii iunie, liderii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au prelungit si ei, cu sase luni, sanctiunile economice dure adoptate impotriva Rusiei, din cauza lipsei de progrese in punerea in practica a acordurilor de la Minsk, destinate sa puna capat luptelor si sa deschida dialogul politic intre rebelii pro-rusi si guvernul ucrainean.

Sanctiunile occidentale impuse Moscovei, la care se adauga si efectul prabusirii pretului hidrocarburilor, au aruncat Rusia in cea mai lunga recesiune de la venirea la Kremlin a lui Vladimir Putin in 2000, dar economia ruseasca incepe sa isi revina treptat. Pe termen lung, autoritatile ruse spera ca acest embargou va stimula dezvoltarea unui sector agricol national, avand in vedere si faptul ca acest sector beneficiaza de importante subventii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *