Vladimir Putin a vorbit despre Ucraina cu Angela Merkel, David Cameron si Herman Van Rompuy

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele rus, Vladimir Putin, a discutat despre situatia din Ucraina in convorbiri telefonice separate cu premierul britanic, David Cameron, cu cancelarul german, Angela Merkel, si cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, anunta vineri agentiile internationale de presa citate de Agerpres.

Cu premierul britanic, David Cameron, liderul de la Kremlin a convenit ca ”toate tarile trebuie sa respecte integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei”, a anuntat Downing Street intr-un comunicat, relateaza AFP.

”Premierul l-a sunat pe presedintele Putin pentru a discuta despre situatia din Ucraina, indeosebi despre escaladarea tensiunilor din Crimeea”, se precizeaza in comunicatul difuzat de serviciul de presa al lui Cameron.

Potrivit comunicatului, Cameron a subliniat ca toate tarile trebuie sa respecte integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei. Presedintele Putin a fost de acord, subliniind ca exercitiile militare ruse din zona erau prevazute de dinainte de situatia actuala din Ucraina.

Cei doi lideri ”au convenit ca alegerile libere si echitabile pe care guvernul interimar s-a angajat sa le organizeze reprezinta cel mai bun mijloc de a garanta un viitor favorabil Ucrainei, in care vor fi reprezentati toti ucrainenii”. In opinia lui Cameron si Putin, ”comunitatea internationala ar trebui sa reflecteze la modalitatea de a ajuta guvernul interimar de la Kiev pentru a rezolva situatia economica”.

Conform unui comunicat al Kremlinului, presedintele Putin, a discutat telefonic si cu cancelarul german, Angela Merkel, si cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, facand apel la evitarea escaladarii situatiei din Ucraina, subliniind ca este indispensabil sa se ajunga ‘la o normalizare ‘cat mai repede posibil”.

In cadrul convorbirilor telefonice, despre care presedintia rusa nu precizeaza cand au avut loc, s-a pus accentul pe necesitatea de a continua contactele personale pe aceasta tema si de a accentua cooperarea la nivelul ministerelor de externe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2