Vladimir Putin califica drept ”absolut ciudata” ideea de a renunta la gaz

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele rus Vladimir Putin a ironizat miercuri apelurile care se fac auzite tot mai frecvent in Europa la reducerea dependentei de energiile fosile si mai ales de gaz, una din principalele marfuri de export ale Rusiei, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Indemnat sa se pronunte, in cadrul unui forum economic la Moscova, in legatura cu vointa afisata de unii europeni de a nu mai folosi gaz, Vladimir Putin a apreciat ca a renunta la o „energie atat de curata” este „o idee absolut bizara”.

„In sustinerea acestui gen de propuneri, cred ca omenirea s-ar putea intoarce la traiul in pesteri, pentru ca nu ar mai consuma nimic”, a spus presedintele rus, in raspuns la o intrebare din partea presedintelui grupului italian de petrol si gaze Eni, Emma Marcegagli.

Saptamana trecuta, Banca de investitii a Uniunii Europene a propus incetarea finantarii proiectelor legate de energiile fosile, incepand din 2022, aminteste AFP.

„Data fiind tehnologia actuala, omenirea nu ar putea sa supravietuiasca si sa-si salvgardeze civilizatia fara hidrocarburi si fara energia nucleara sau hidraulica”, a adaugat miercuri Putin, potrivit caruia balanta energetica rusa este una din „cele mai verzi din lume”.

El a calificat totodata drept „barbara, fara exagerare”, extragerea petrolului de sist, care este de altfel interzisa in numeroase tari, dar este autorizata, de exemplu, in SUA.

„In unele locuri unde se practica aceste extrageri, la robinete nu curge apa, ci noroi”, a afirmat liderul de la Kremlin, subliniind ca astfel de metode „distrug mediul” si ca Rusia „nu va face niciodata acest lucru”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole