Vladimir Putin considera ca acuzatiile occidentale de spionaj vizeaza ”sa franeze dezvoltarea” Rusiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi ca acuzatiile occidentale de spionaj ce vizeaza Rusia, indeosebi otravirea in Marea Britanie a fostului agent dublu Serghei Skripal, sunt pretexte pentru ”a frana dezvoltarea” tarii, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

”Daca nu ar fi existat Skripal, ei si-ar fi imaginat altceva. Obiectivul este simplu: sa franeze dezvoltarea Rusiei, considerata drept un posibil concurent”, a afirmat Putin in conferinta se de presa anuala, ca raspuns la o intrebare referitoare la aceste scandaluri.

Putin a criticat de asemenea recenta inculpare a rusoaicei Maria Butina in SUA, unde este acuzata de ”complot” in vederea ”promovarii intereselor Rusiei”, ea pledand ”vinovata”.

”Nu inteleg ce ar putea marturisi ea tinand cont de faptul ca nu indeplinea nici un fel de misiune a guvernului”, a declarat Putin. ”Nu inteleg de ce au inchis-o. Nu exista nici o baza”, a continuat el.

In opinia lui Putin, sanctiunile economice impuse Rusiei de catre Occident sunt rezultatul influentei crescande a Rusiei in lume. ”Acest fapt are legatura cu cresterea puterii Rusiei”, a mai spus el.

Liderul rus, care a evocat indeosebi progresele din sectorul agricol rus, este de parere ca sanctiunile au fost intr-un oarecare sens pozitive. ”Economia noastra s-a adaptat la limitarile din exterior”, a afirmat Putin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2