Vladimir Putin considera ca este “intr-adevar necesar” sa aiba o intalnire cu Donald Trump

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele rus Vladimir Putin a apreciat sambata ca este “intr-adevar necesar” sa aiba o “intalnire adevarata cu Donald Trump” mai ales in probleme de stabilitate strategica, exprimandu-si regretul ca presedintele american si-a anulat intalnirea dintre cei doi programata in marja summitului G20 de la Buenos Aires, informeaza AFP si TASS, transmite AGERPRES.

“Pacat ca nu am putut avea o intalnire in adevaratul sens al cuvantului. Cred ca o astfel de intalnire este cu adevarat necesara”, a spus Vladimir Putin in cursul unei conferinte de presa, adaugand:”Sper ca ne vom putea intalni cand partea americana va fi pregatita”.

“Problemele pe care trebuie sa le discutam sunt extrem de importante.Acestea sunt in primul rand probleme privind stabilitatea strategica si apoi sunt chestiuni legate de neproliferarea armelor de distrugere in masa”, a adaugat el.

Presedintele american a luat joi seara, in ultimul moment, decizia de a-si anula intalnirea cu Putin in marja G20, explicand aceasta schimbare prin escaladarea tensiunilor declansate – potrivit lui – de Moscova impotriva Ucrainei.

Liderii rus si american s-au aflat vineri si sambata la Buenos Aires in cadrul unui summit al conducatorilor principalelor economii mondiale.

Vladimir Putin a asigurat ca a avut o scurta discutie informala, “in picioare”, cu Donald Trump in marja summitului cu privire la criza ucraineana.

“Am stat de vorba putin. I-am raspuns la intrebarile legate de incidentul din Marea Neagra”, cand fortele ruse au capturat acum o saptamana trei nave militare ucrainene si echipajele lor, a adaugat presedintele Putin.

“El are punctul sau de vedere pe aceasta tema, eu pe al meu. Am ramas fiecare cu opinia lui, dar l-am informat” cu privire la ceea ce s-a intamplat, a spus presedintele Rusiei, citat de agentia de presa oficiala rus TASS.

Casa Alba a indicat ca – asa cum este obiceiul in cadrul unor evenimentele multilaterale – presedintele Trump si Prima Doamna au avut o serie de convorbiri informale in cursul dineului de vineri seara la Buenos Aires, inclusiv cu presedintele Putin”.

Seful statului rus a declarat ca Moscova nu pune niciun fel de conditii in prealabil partii americane in vederea unei eventuale intalniri cu Donald Trump. Anterior, secretarul de stat Mike Pompeo conditionase o astfel de intrevedere de eliberarea navelor si echipajelor ucrainene capturate de Rusia acum o saptamana, prin utilizarea fortei.

“Noi nu punem niciun fel de conditii prealabile, deoarece problemele pe care trebuie sa le discutam sunt foarte importante, atat pentru noi, cat si pentru restul lumii”, a spus liderul rus, evocand Tratatul Start 3 – Tratatul pentru Reducerea Armelor Nucleare Strategice – care expira 2021, precum si decizia SUA de a se retrage din Tratatul privind Fortele Nucleare Intermediare (INF).

Presedintele american se afla sub presiune in SUA din cauza anchetei, care devine tot mai amenintatoare, asupra unei eventuale complicitati intre echipa sa de campanie si Moscova in timpul campaniei prezidentiale din 2016, noteaza AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *