Vladimir Putin ii indeamna pe rusi sa se prezinte duminica la urne

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Vladimir Putin s-a adresat rusilor intr-un mesaj video difuzat in noaptea de joi spre vineri, in care ii indeamna sa se prezinte la vot duminica in cadrul alegerilor prezidentiale, apelul sau intervenind pe fondul temerilor Kremlinului fata de o absenta masiva la urne, relateaza France Presse, informeaza AGERPRES.

‘Pe cine sa votezi, cum sa-ti aplici dreptul la o alegere libera, apartin deciziei personale a fiecaruia. Dar daca va sustrageti acestei alegeri, atunci aceasta alegere esentiala s decisiva va fi facuta fara ca opinia dumneavoastra sa fie luata in considerare’, a declarat Putin in mesajul sau difuzat de postul de televiziune RT.

‘Sunt convins ca fiecaruia dintre noi ii pasa de destinul tarii noastre natale. De aceea ma adresez voua, cerandu-va sa mergeti duminica la urne. Folositi-va de dreptul de a alege viitorul’, a adaugat el.

Vladimir Putin, aflat la carma Rusiei de 18 ani in calitate de presedinte si premier, este asteptat sa castige – fara surprize – al patrulea mandat prezidential duminica, care l-ar plasa la conducerea tarii pana in 2024.

Ceilalti sapte candidati palesc in fata sa in preferintele electoratului: candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin, este cotat cu 7-8% din intentiile de vot; ultranationalistul Vladimir Jirinovski cu 5-6%; jurnalista liberala Ksenia Sobceak, cu 1-2%, in timp ce restul acumuleaza aproximativ 1%.

Declarat neeligibil din cauza unei condamnari penale, pe care el o denunta ca fiind orchestrata de putere, principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnii, a cerut rusilor sa boicoteze scrutinul.

In fata unui scrutin al carui castigator este cunoscut dinainte, Kremlinul se teme de o rata de absenteism ridicata, ceea ce ar slabi legitimitatea rezultatului si si-a intensificat masurile pentru a-i incita pe rusi sa se prezinte la vot la 18 martie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole