Vladimir Putin isi reduce salariul cu 10%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vladimir PutinPresedintele rus Vladimir Putin a anuntat vineri reducerea salariului sau cu 10%, o masura ce vizeaza si retributiile mai multor demnitari rusi, in contextul in care Rusia se confrunta cu o grava criza economica ca urmare a scaderii pretului la petrol si a prabusirii rublei, transmite AFP citata de Agerpres.

Aceasta reducere se aplica in perioada 1 martie-31 decembrie 2015. Pe langa salariul presedintelui rus, vor fi reduse si cele ale premierului Dmitri Medvedev, procurorului general Iurie Ceaika si presedintelui Comitetului de Ancheta, Aleksandr Bastrikin, dupa cum indica decretul semnat vineri de seful statului rus.

Reducerea salariilor cu 10% va fi aplicata si in cazul membrilor administratiei prezidentiale si ai cabinetului de ministri, potrivit unui al doilea decret semnat vineri de presedintele rus.

Vladimir Putin, al carui salariu a fost triplat in aprilie 2014, anunta deja, la sfarsitul lunii februarie, in cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate, ca a decis taierea salariilor membrilor administratiei prezidentiale cu 10%, Rusia traversand cea mai mare criza financiara din anii ’90 incoace, ca urmare a sanctiunilor occidentale pentru rolul sau in criza ucraineana.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole