Vladimir Putin: Lumea are nevoie de “pace comerciala”, nu de “razboi comercial”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele rus Vladimir Putin a estimat vineri ca lumea are nevoie de “pace comerciala”, nu de “razboi comercial”, facand apel la punerea in aplicare a unor noi reguli comune pentru a stopa restrictiile tot mai mari asupra schimburilor comerciale, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

“Astazi, nu avem nevoie de razboaie comerciale si nici macar de armistitii comerciale, ci de o pace comerciala”, a declarat Putin in timpul unui discurs sustinut in fata unor investitori in cadrul Forumului Economic International de la Sankt Petersburg, in nord-vestul Rusiei.

Discursul anual al presedintelui rus in timpul acestei cele mai importante reuniuni a mediului de afaceri rus a fost dominat de o constatare alarmista cu privire la comertul mondial, intr-un context in care Federatia Rusa este vizata de sanctiuni ale Occidentului tot mai dure, dar si in conditiile in care Administratia lui Donald Trump pune in discutie unele acorduri de liber-schimb si introduce bariere comerciale.

“Abaterile de la reguli devin regula”, a rezumat Putin. “O spirala de sanctiuni si restrictii a fost lansata (…) si loveste tot mai mult tari si intreprinderi, inclusiv cele care erau convinse ca un asemenea regim de ingradiri comerciale nu va fi folosit niciodata impotriva lor”, a adaugat el, fara a numi totusi o tara concreta. “Acest ansamblu de factori este capabil sa ne duca la o criza de sistem cum nu s-a mai vazut”, a atentionat liderul rus.

Liderul de la Kremlin, la putere deja de aproape 19 ani si reinvestit de curand pentru un al patrulea mandat, a criticat “egoismul economic” si “noua forma de protectionism” ce consta in a utiliza “pretexte imaginare justificate prin interese de securitate nationala (…) pentru a face presiuni asupra concurentilor si a extorca concesii”.

Putin a estimat ca lumea “trebuie sa puna in functiune un mecanism legitim” pentru a se debarasa de “normele arhaice” si “a crea noi instrumente care sa corespunda exigentelor epocii noastre”. “Un viitor decent nu poate fi creat de unul singur”, a subliniat el.

Presedintele rus a aparat Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), la care Rusia a aderat in 2012 dupa negocieri lungi si dificile, evaluand-o ca “nefiind ideala”, insa o veriga esentiala a sistemului comercial mondial”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *