Vladimir Putin: Manifestaţiile din SUA arată ”crize interne profunde”

Reclame home 1
Reclame home 1

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că manifestaţiile din ultimele săptămâni din SUA împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei sunt expresia unor „crize interne profunde”, relatează AFP, informează AGERPRES.

„Bineînţeles, ce se întâmplă (în SUA) este expresia unor crize interne profunde”, a afirmat Putin, în cadrul unui interviu difuzat duminică de postul public de televiziune Rossia 1.

Afirmaţia sa a venit ca răspuns la o întrebare despre evenimentele din SUA şi este primul său comentariu despre situaţia din America.

„În realitate, observăm acest lucru de mult timp, de la venirea la putere a preşedintelui în exerciţiu (Donald Trump), care a câştigat în mod absolut clar, în mod democratic”, a adăugat preşedintele rus.

„Însă tabăra care a pierdut (alegerile) a inventat tot fel de ficţiuni pentru a pune la îndoială legitimitatea” lui Donald Trump, a mai spus Vladimir Putin.

În 2016, alegerea lui Trump a fost urmată de acuzaţii de ingerinţă a Rusiei în favoarea sa, respinse cu vehemenţă de Moscova.

Potrivit lui Putin, lupta împotriva pandemiei de coronavirus „a scos la lumină probleme generale” în SUA.

Moartea la sfârşitul lunii mai a afro-americanului George Floyd în timpul arestării sale de poliţia din Minneapolis a declanşat în SUA un val de proteste împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti.

Putin a afirmat de asemenea că Moscova se descurcă mai bine decât Washingtonul în lupta împotriva pandemiei.

„În timp ce noi, cu voia lui Dumnezeu, ieşim din situaţia legată de coronavirus cu pierderi minime, în SUA nu se întâmplă acelaşi lucru”, a declarat el.

Rusia a confirmat duminică peste 8.800 de noi cazuri de coronavirus, totalul ajungând la aproape 529.000 de contaminări, al treilea cel mai ridicat bilanţ din lume, după SUA şi Brazilia.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole