Vladimir Putin a ordonat inceperea retragerii fortelor ruse din Siria

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, care a efectuat luni o vizita neanuntata la baza aeriana rusa de la Hmeimim, in vestul Siriei, a ordonat inceperea retragerii fortelor ruse din aceasta tara, au anuntat agentiile de presa ruse preluate de AFP si Reuters, informeaza AGERPRES.

Vladimir Putin, care miercurea trecuta a anuntat infrangerea totala a gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) in Siria pe ambele maluri ale fluviului Eufrat, a fost intampinat la Hmeimim de liderul sirian Bashar Al-Assad.

“In aproape doi ani, fortele armate ruse, in colaborare cu armata siriana, i-au distrus in mare parte pe teroristii internationali. In consecinta, am luat decizia de a trimite inapoi in Rusia cea mai mare parte a contingentului militar rus desfasurat in Siria”, a spus Putin, citat de Interfax.

La vizita de la Hmeimim au asistat de asemenea ministrul rus al apararii Serghei Soigu si comandantul fortelor ruse din Siria, Serghei Surovikin.

Joia trecuta, Ministerul rus al Apararii a afirmat ca misiunea armatei ruse in Siria s-a incheiat si teritoriul sirian este ‘eliberat in totalitate’ de luptatorii gruparii jihadiste Statul Islamic (SI).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *