Vladimir Putin: Rusia este deschisa dialogului, dar nu va bate la usi inchise

Reclame home 1
Reclame home 1

Rusia este deschisa dialogului, dar nu va bate la usi inchise, a declarat presedintele rus Vladimir Putin in timpul discursului sau anual sustinut miercuri in fata celor doua camere reunite ale Parlamentului rus, cu referire la relatiile in prezent tensionate dintre Federatia Rusa si SUA, dupa retragerea acestora din urma din Tratatul privind Fortele Nucleare Intermediare (INF), informeaza RIA Novosti, transmite AGERPRES.

Statele Unite ale Americii au incalcat Tratatul INF desfasurand sistemul AEGIS Ashore in Europa, care ar putea lansa rachete Tomahawk, a declarat presedintele rus Vladimir Putin, atentionand ca, daca Washingtonul va face aceasta, va urma o escaladare a situatiei, iar Rusia va raspunde prin masuri simetrice.

„Desfasurarea in Europa a sistemului AEGIS Ashore de catre SUA contravine Tratatului INF”, a subliniat Putin, dand citire prevederilor tratatului. Liderul rus a criticat SUA pentru ca „nu au actionat cinstit” si nu au motivat corect decizia lor de retragere din Tratatul INF.

Putin a criticat in termeni duri si „satelitii” SUA, „care le tin isonul” si a subliniat, in acest context, ca Rusia va fi mereu un stat suveran. „Unele tari pot sa nu fie suverane, dar nu Rusia. Asta-i o axioma”, a spus el.

Putin a dat asigurari ca Rusia nu doreste o escaladare a tensiunilor, dar ca va replica la desfasurarea sistemului AEGIS Ashore, care poate lansa rachete Tomahawk ce pot atinge teritoriul rus in numai 10 minute. „Lasati iluziile, raspunsul din partea Rusiei va fi eficient”, a atentionat Putin, enumerand testele de arme noi care au loc in prezent cu succes in Rusia, printre care si racheta hipersonica Zircon, ce va fi montata pe nave si submarine.

Liderul rus a calificat drept neprietenoasa politica SUA la adresa Rusiei, Washingtonul „introducand sanctiuni ilegale, ce demonteaza normele de drept international”.

Vladimir Putin a enumerat mai multe tari cu care Federatia Rusa intentioneaza sa-si dezvolte relatiile. Printre acestea, un loc central il ocupa China, dar si India. Se vor cauta cai pentru a incheia un acord de pace cu Japonia, a mai spus el.

In viziunea liderului rus, este necesara aprofundarea cooperarii cu Republica Belarus si cu partenerii din Uniunea Economica Eurasiatica.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole