Vladimir Putin: SUA folosesc Rusia pentru ”a deturna atentia alegatorilor de la problemele lor”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

vladimir-putinStatele Unite ale Americii (SUA) folosesc Rusia pentru ”a deturna atentia alegatorilor de la problemele lor”, a denuntat duminica presedintele rus Vladimir Putin, in timp ce Washingtonul acuza Moscova ca a orchestrat vaste piraterii informatice pentru a influenta campania prezidentiala americana, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

”Exista numeroase probleme” in SUA, a dat asigurari Putin, adaugand ca, ”in acest context, multi au recurs la metode dovedite constand in deturnarea atentiei alegatorilor de la problemele lor”.

”Cum se procedeaza ? Trebuie, de exemplu, inventat un inamic si trebuie unita tara impotriva acestui inamic. Aceasta carte este utilizata in mod foarte activ”, a explicat Putin intr-o conferinta de presa in marja summitului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) din Goa, in India.

Potrivit lui Putin, candidatii au incercat mai intai, in zadar, aceasta strategie facand din Iran ”un inamic”, dupa care s-au orientat catre Rusia.

Moscova este acuzata de Washington ca a orchestrat vaste piraterii informatice pentru a influenta campania prezidentiala din SUA.

Vicepresedintele american, Joe Biden, dadea asigurari vineri ca tara sa ”ii va transmite un mesaj” lui Vladimir Putin, pe care-l considera responsabil de recentele piraterii informatice.

Kremlinul a replicat sambata, denuntand nivelul de ”agresivitate” fara precedent al SUA, in timp ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a apreciat miercuri drept ”ridicole” acuzatiile Washingtonului.

”Sper ca, dupa ce se vor termina aceste dezbateri si aceasta perioada dificila din viata politica americana, va fi posibila restabilirea relatiilor dintre Rusia si SUA”, a declarat duminica presedintele rus.”Pacat ca, din cauza problemelor lor de politica interna, sunt sacrificate relatiile ruso-americane”, a adaugat el cu regret.

Rusia este acuzata in SUA ca vrea sa-l favorizeze pe candidatul republican, Donald Trump, care a facut declaratii elogioase la adresa lui Vladimir Putin si a pledat pentru relatii mai bune cu Moscova.

Relatiile dintre SUA si Rusia trec printr-o perioada de mare raceala, din cauza ca cele doua tari nu reusesc sa se inteleaga pentru a gasi o solutie la conflictul din Siria si la situatia din Ucraina.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *