Vocea baimareanului: Cine se ocupa de cersetorii, boschetarii si prostituatele din oras? (FOTO)

home camp2
home camp2
home camp2

Daca ne-am asuma declaratiile primarului Catalin Chereches, am sustine sus si tare ca in fantastica metropola turistica si culturala numita Baia Mare nu exista prostituate, aurolaci, cersetori si boschetari. Din pacate ei exista si sunt vizibili in fiecare zona a municipiului, orice tentativa de a tine sub control aceste manifestari antisociale fiind lipsita de efecte certe.

Marele program de incluziune sociala si desfiintarea pungilor de saracie a fost un fas gigantic, primarul alegandu-se cu notorietatea, iar baimarenii cu disconfortul si o siguranta publica precara. Fara camere de luat vederi,  un concept de ordine publica ferm aplicat si o legislatie care sa condamne vinovatii la inchisoare sau zile de munca efectiv prestate, imaginea orasului va fi patata de pecingenea mizeriei morale.

Am primit doua fotografii edificatoare, una cu un personaj prezent pe Bdul Traian, iar cealalta cu celebrul “urlatore” din Piata Izvoare, doborat de oboseala, canicula si alcool, chiar langa sensul giratoriu din fata pietei.

Bzaimareanul cu simt civic mentioneaza ca a zabovit aproape un sfert de ora, dar nimeni nu a dat vreun semn ca vrea sa intervina. Cu siguranta ca politia locala a ocolit zona, politia nationala considera ca nu are atributii, iar jandarmii intervin doar in cazuri de punere in pericol a ordinii publice si sigurantei cetateanului.

Sezonul turistic e in plina desfasurare si trebuie intervenit rapid, altfel ni se va duce faima de oras tiganesc, controlat de drogati, betivi si contrabandisti.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

3 Comments

 1. tancredi

  Dl. Chereches a promis foarte multe de-alungul timpului. Inclusiv eliminarea pungilor de saracie de pe raza municipiului Baia Mare. Scrie asta negru pe alb in al sau program cu care a castigat alegerile. Baimarenii de buna credinta l-au votat tocmai pentru acest fapt. Dar ce s-a ales de aceste promisiuni? Aproape nimic. Craica, Pirita, etc. sunt bine mersi tot acolo cum au fost. Schimbarile sunt aproape de zero. In aceste conditii, ce credibilitate mai are primarul “ales”?

  Reply
 2. george

  Deoarece inca nu este perioada de recoltare a voturilor, masurile de preventie, umanitare, de integrare….luati orice formula frumoasa doriti, nu sint eficiente la modul personal. Ce treaba are primarul cu aceste aspecte pitoresti ale orasului viitoare (?) capitala culturala? Nu intelegeti ca peste ani si ani aceste poze vor deveni poze de legenda dintr-un oras fara identitate? Nu admirati cu placere imagini din vechiul Bucuresti? Si aceste imagini vor deveni sursa de inspiratie pentru pictori nenascuti, istorici care isi vor toci coatele pe mesele arhivelor…Trebuie sa ne construim viitorul cultural, dar cum putem face asta daca nu lasam marturii scrise, desenate, fotografiate, etc.?

  Reply
 3. Amir karim

  Ba voi sânteţi tâmpiţi efectiv da ce vreţi sa faca primaru ca e imposibil sa scapi de ei ca doar nu suntem pă vremea lu ceaucescu nu poți sai omori sa nu mai fie
  Fiţi ma oameni pâna la capat ca îs oamenii strazi nau posibilitatea de a fi angajați , dorm saracii pe unde apuca credeţi ca asa au vrut sa fie
  Sunt si ei oameni

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *