Vocea Baimareanului: Gardurile de protectie din zona scolilor, distruse. Cine plateste pagubele? (FOTO)

home camp2
home camp2
home camp2

In municipiul Baia Mare, chiar langa Liceul cu Program Sportiv se afla o intersectie formata de Bulevardul Republicii si strada Transilvaniei, zona pe unde elevii ies din incinta unitatii scolare amintite. Manifestand preocupare si grija pentru a limita riscul unor accidente la traversarea strazii, municipalitatea a instalat module de garduri dotate cu un accesoriu din tabla, marcat cu semnul de atentionare.

La momentul realizarii acestor amenajari au existat discutiile legate nu atat de necesitatea, cat despre oportunitatea si costurile acestor lucrari, sutele de module instalate in tot orasul fiind executate de o anumita firma aflata sub suspiciuni rezonabile de prietenie cu primarul aflat in prezent sub control judiciar.

Consiliul Local a aprobat, gardurile au fost executate dupa un proiect tehnic nefericit ales, astfel ca la putin timp a fost nevoie de executarea unor lucrari de mentenanta, capacele laterale cu marcaj trebuind sa fie fixate pentru a nu fi bricolate (sustrase) de intreprinzatorii minoritari care colecteaza fier vechi.

Un baimarean care are traseu zilnic prin zona ne-a trimis cateva fotografii privind starea in care se afla acele garduri, mai exact felul cum sunt deteriorate si ce pericol reprezinta piesele de tabla desprinse. Si cum in zona circula batrani, dar si foarte multi copii se impune o interventie rapida a celor de la Primarie, astfel incat pericolul ranirii accidentale sa fie eliminat.

Cetateanul in cauza ne-a oferit si rezolvarea tehnica, potrivit opiniei acestuia solutia simpla si durabila fiind sudarea capacelor laterale. Noi doar v-am informat si am atasat fotografiile care arata cat de usor se pot rani micutii care pun mana pe amenjarile respective. Cat despre cine le-a deteriorat, cum si de ce, asteptam raspuns din partea unitatii scolare si a Politiei Locale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

9 Comments

 1. Bonis

  Dar mizeria? Dar copacii rupti sau uscati pe care nu ii inlocuieste nimeni? La vara o sa-i inlocuiasca? Primaria ar trebui sa aiba o echipa de mentenanta care sa repare tot ce se strica,gardulete,bancute,deteriorarile de la locurile de joaca,pubelele distruse,etc.Apropo,daca au constatat ca aceste bancute nu sunt protejate destul (nu au sustinere si la mijloc astfel incat se vandalizeaza usor ),de ce nu trec la a achizitiona bancute ancorate in 3 puncte ( + mijloc),atat la sezut cat si la spatar ? Mai bine schimba saptamanal sipcile,incat ma intreb cine are un astfel de interes sa mulga periodic administratia?Lipsa totala de interes si de profesionalism.

  Reply
 2. George Sirius

  Acele semne trebuiau facute (de un meserias cu spirit tehnic) din tabla de 2,5…3 mm, inscriptionate si sudate pe balustrada, nu din tabla subtire cu manopera tripla pentru tinichigerie. Dar unde nu e cap e vai de picioare.

  Reply
  1. Doru

   Pai sunt opere a la cake si barbul,fusereala dupa cum ar zice romanul.Macar sa le faca de acum incolo mai rezistente,dar o sa ne trezim ca o sa renunte la ele,ca e cel mai comod pentru administratie.

   Reply
 3. ioan

  daca nu sunt cosuri de gunoi ce sa faca tineretul studios. Protesteaza si ei cum pot! Bine ca nu arunca mizeria pe jos. Ce inventivitate…

  Reply
 4. George Sirius

  Sustin si eu realegera unui nou consiliu local , fara miros si influente de CC si in timp epurarea functionarilor locali. Avem 550 de functionari publici la 150000 de locuitori (reiau din presa locala) !!!. Nu e aberant in conditiile in care toate serviciile sint informatizate si cu toate acestea merg prost?

  Reply
 5. vio

  Gardurile au fost facute cu pentru oameni civilizati. Chiar au aratat bine pana n-au fost vandalizate. Acum si din asta se face politica ? Chiar, azi cine e viceprimar ? Al vostru sau al lor ?

  Reply
  1. Monica

   Unele gardulete au fost deteriorate in urma unor accidente de circulatie,la fel s-au rupt si multi copaci plantati pe marginea strazilor,desigur ca nimeni nu intervine sa fie reparate sau înlocuite,deoarece suntem ca un sat parasit.Sefii din Primarie se duc la munca doar pentru salarii si avantaje,in rest nu le prea pasa.Toti se bat pe ciolanul de a fi primar sau chiar viceprimari dar orasul arata ca o buda.Ce sa mai vorbim de dezvoltare industriala sau de vreun parc industrial,prea mult s-a dus o politica de gasca si nu le-a pasat de soarta populimii,care daca a vrut sa traiasca mai bine a avut doar varianta emigrarii.

   Reply
  2. ioan

   Nu stiu daca esti un el sau o ea. Cu diminutivele astea poti gresi. Ce politica ? cine vorbeste de politica. Au fost bani aruncati, cu manopera umflata asa cum mentiona George. Nu vreti sa terminati odata cu Chereches asta? nu intelegeti ca omul va fi condamnat dar oalele sparte le vor plati baimarenii. Chiar sunteti imbecili sau spalati doar pe creier. Doamne nu se mai poate. Nu mai rezist sa citesc tampeniile astea. Macar de ar fi postate de slugile din presa platita de el.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *